1011 april 2024

Muziektheater – &Brakema / MATZER Theaterproducties

Blue Hour

In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld. In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van meervoudig Theo d’Or genomineerde actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst.

Over theatervoorstelling Blue Hour

Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.


Na de voorstelling zal er een nagesprek zijn voor degene die daar geïnteresseerd in zijn.


 • Vrouw met lastige blik voor een afgebrokkelde muur
 • Geblinddoekte vrouw met in doek gewikkelde baby
 • Geblinddoekte vrouw met in doek gewikkelde kind
 • Vrouw zit op haar knieën op een matras in afgebrokkelde omgeving
 • “Brakema weet je een paar keer terug te lokken met dromerige muziek, waarin ze gebruikmaakt van het fysieke talent van Theus.”

  De Volkskrant
 • “Het grootste deel van de voorstelling bevinden we ons in het ongewisse – die blauwe tien minuten – met alle ongemak van dien.”

  Theaterkrant
 • “De invloed van regisseur Brakema is ongetwijfeld te herkennen in het soms spastische bewegingsspel van Alejandra Theus. Alsof ze niet alleen de controle over haar gedachten dreigt te verliezen, maar ook over haar lichaam”

  Brabant Cultureel
Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.