Film

Taartrovers Cinemini2+

Kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen hun eerste filmbezoek beleven en spelen in een prachtig lichtlandschap.

Over Taartrovers Cinemini

Tijdens Taartrovers Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt.

Veel kinderen beleven met Cinemini hun eerste bioscoopbezoek op een manier die perfect bij hen past: de films worden vertoond met gedimd licht, het geluid staat niet te hard, de sfeer is ontspannen, de kinderen kunnen vrij bewegen en reageren op de films en na afloop verwerken de kinderen hun ervaring met al hun zintuigen.

Filmprogramma:

Zondag 17 september : Mijn Huis

Zondag 1 oktober: Ik & Jij

Donderdag 26 oktober: Mijn Moeder is een Vliegtuig

Zondag 5 november: De Kleine Vogel

Zondag 26 november: Groot & Klein

Donderdag 28 december: Sneeuw!

Vrijdag 5 januari: De Slak en de Walvis

Over Taartrovers Cinemini

Taartrovers Cinemini is een project dat ontwikkeld is door Taartrovers en Eye Filmmuseum. Het project is inmiddels al een aantal jaar iedere zondagochtend te beleven in Eye Filmmuseum in Amsterdam en zal vanaf najaar 2023 ook in de Schuur te ervaren zijn.

Let op: kinderen kunnen niet alleen naar Cinemini, maar hebben een begeleider nodig. Bestel dus voor iedereen die meegaat een kaartje.

  • Cinemini c Corinne de Korver 1 1
  • Lowres15102022 Taart Rovers Fest 2022 Bijlmer fotograaf Almicheal Fraay 25 JPG
  • Lowres15102022 Taart Rovers Fest 2022 Bijlmer fotograaf Almicheal Fraay 34 JPG
  • A5 A2495 LR 1

Speeldata

Do 26 okt

10:30

Zo 5 nov

10:30
Laatste kaarten

Zo 26 nov

10:30
Laatste kaarten

Do 28 dec

10:30

Vr 5 jan

10:30