Bezoekersinfo | Schuur

Bezoekersinfo

De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. Met een dagelijkse program­me­ring op het gebied van theater, film, dans, talks, woordkunst, dj’s en muziekspe­cials in het café.

Program­me­ring

Vragen, verzoeken en initi­a­tieven over de thea­ter­pro­gram­me­ring van de Schuur? Mail naar: programmering@​toneelschuur.​nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Fiet­sen­stal­ling

Bij de Schuur is er een beperkte moge­lijk­heid om je fiets neer te zetten. In de Smedestraat (op 250 meter van de Schuur) is een gratis, overdekte en bewaakte fiet­sen­stal­ling. Het beste is om bij je bezoek aan de Schuur gebruik te maken van deze stalling.

Parkeren

Parkeren kan in De Appelaar, De Kamp, Stati­ons­plein of de Raaks. De Appelaar is snel vol; je maakt de meeste kans in een van de andere parkeergarages. 

Met een Europese gehan­di­cap­ten­par­keer­kaart kun je in Haarlem gratis parkeren op de algemene gehan­di­cap­ten­par­keer­plaatsen en in de parkeer­vakken op straat. In de parkeer­ga­rages moet je wel betalen. De dichtst­bij­zijnde gehan­di­cap­ten­par­keer­plaats bevindt zich op de Bakenessergracht. 

Verkoop tickets

Tickets zijn te koop via de website of aan de balie. Toch verhinderd? Je kunt gekochte kaarten altijd tot een uur voor aanvang van de voor­stel­ling retourneren. Je krijgt het aankoop­be­drag dan in de vorm van een tegoed terug. Dit tegoed is online te gebruiken voor de aanschaf van tickets via onze website. Maak hiervoor wel eerst een account aan. 

Meer informatie over kaart­ver­koop? De Schuur is dagelijks telefonisch bereikbaar van 10.30 uur tot 17.30 uur via 023 – 5173900. Of per mail via kaartverkoop@​toneelschuur.​nl.

Praktisch

 • Voor je naar de Schuur komt

  Informatie per 12 november 21

  De program­me­ring zoals gepland gaat tot nader order door. De meeste actuele informatie over het programma en openings­tijden vind je op de website. Kaartkopers krijgen van ons automatisch per mail bericht als er wijzigingen zijn. 

  Vanaf 25 september is het Coro­na­toe­gangs­be­wijs verplicht voor alle bezoekers ouder dan 13 jaar. Het Coro­na­toe­gangs­be­wijs is een negatieve testuitslag, een bewijs van vaccinatie of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Dit bewijs is omgezet in een QR code via de Corona­CheckApp of op papier. Meer informatie over de werking van deze app of het printen van de QR-code is te vinden op de website van de Rijks­over­heid.

 • Via de website

  Je bestelt je kaarten eenvoudig via de site: klik op Tickets’, log in in je account en voltooi de transactie. Je kaarten vind je in je account terug en je ontvangt ze in je mail. Aan de zaal kun je de QR code laten scannen op je mobiel of je ticket uitprinten. 

 • Aan de servicebalie

  Je kan tickets voor film- en thea­ter­voor­stel­lingen kopen aan de servi­ce­balie in de Schuur. Kaarten reserveren is niet meer mogelijk, tenzij je een rolstoel­plek nodig hebt, een Haarlem- of Zant­voortpas hebt, een Cine­vil­lepas of de voor­stel­ling in het We Are Public aanbod zit en je daarvoor een kaart reserveert. 

 • Reductiemogelijkheden

  Voor houders van een Vriendenpas, Haarlem- en Zand­voortpas, CJP/​Cultuurkaart en studen­tenpas gelden reduc­tie­prijzen. De reduc­tie­prijzen staan bij de voorstelling/​film vermeld.

  Haarlem- en Zand­voort­pas­hou­ders betalen op vertoon van hun pas €6,- voor theater of film­voor­stel­lingen. Kaarten met Haarlem- en Zand­voort­pas­kor­ting kunnen alleen aan de servi­ce­balie of telefonisch besteld worden (NB. Niet via de website beschikbaar). Bel hiervoor naar de kassa: 023 – 5173900

  Let op: je pas kan ook aan de zaal gecon­tro­leerd worden.

  Thea­ter­lief­hebber én onder de 30? Speciaal voor jou heeft de Schuur een lijst van inte­res­sante voor­stel­lingen gese­lec­teerd, die je als nog geen dertig­ja­rige tegen een lager tarief kunt bezoeken. Het vaste lage tarief bedraagt €11 per voor­stel­ling. Bekijk hier de voor­stel­lingen.

 • Cadeaupas

  De ideale manier om een bezoek aan de Schuur cadeau te doen! Controleer hier je saldo

  De Schuur Cadeaupas is inwis­sel­baar voor ticke­t­aan­koop bij de Schuur. Bij het online afrekenen van tickets, vind je de optie om met de cadeaupas te betalen, door het nummer onder de streep­jes­code in te vullen. De Schuur Cadeaupas is onbeperkt geldig en in delen te besteden. Het restbedrag blijft op de pas staan en kan niet gere­tour­neerd worden of in contanten worden uitbetaald. De pas is eenmalig op te waarderen met een bedrag tot maximaal € 150,-

 • Betaalmogelijkheden

  Online betalen kan met IDeal, met een Schuur Cadeaupas, met de Podium Cadeaukaart (voorheen Theater & Concertbon) of een tegoed.

  Betalen aan de kassa kan met pin, met Creditcard, met de Schuur Cadeaupas, met de Podium Cadeaukaart (voorheen Theater & Concertbon), met een Nationale Bioscoopbon en MaDiWoDobon (op ma t/​m do). Controleer de gekochte kaarten op datum, aanvang en zaal!

  Er kan niet met contant geld worden afgerekend aan de servi­ce­balie of aan de bar. 

 • Mijn account

  In je account kun je je gekochte kaarten terugvinden en de QR codes laten scannen bij de zaal. Je hoeft geen account te hebben om kaarten te bestellen via onze website. Er zitten voordelen aan het hebben van een account:

  • Je gekochte kaarten terugvinden en afdrukken of op je smartphone laten scannen • Niet steeds opnieuw je gegevens invullen als je kaarten koopt via de website • Beheren van nieuws­brieven en persoon­lijke gegevens op de site • Persoon­lijke tips en bestelde kaarten bijhouden

 • Cineville

  De Schuur is aangesloten bij Cineville. Met een Cine­vil­lepas kan je onbeperkt naar de film in 44 film­the­a­ters en bioscopen voor een vast bedrag per maand, vanaf €17,50 per maan. Meer informatie vind je op deze pagina.

  Cine­vil­le­pas­hou­ders betalen €0,00 voor een filmkaartje.

 • We Are Public

  De Schuur is aangesloten bij We Are Public. Als pashouder van We Are Public kun je telefonisch kaarten reserveren voor gese­lec­teerde voor­stel­lingen en films. Kaarten kun je op de dag zelf, en op vertoon van je We Are Public-pas, afhalen aan de kassa. 

 • Huisreglement

  Om het bezoek aan de Schuur voor iedereen prettig te laten verlopen, hanteren we een aantal huisregels: 

  Na aanvang van een voor­stel­ling of film kan je geen toegang tot de zaal meer krijgen en krijg je geen restitutie van je entreegeld. Mobiele telefoons dienen te worden uitgezet in de theater- en filmzalen. Het is niet toegestaan tijdens de voor­stel­lingen en films beeld en/​of geluids­op­namen te maken. Het is niet toegestaan in de thea­ter­zalen te eten of drinken. Het is toegestaan te drinken in de filmzalen, eten is niet toegestaan.

 • Algemene voorwaarden

  De Algemene Bezoe­kers­voor­waarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concert­ge­bouw Directies (VSCD) zijn op ons theater van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam onder nummer 662012 op 12 juli 2012.

 • Kijkwijzer

  Om rekening te houden met spelers (bij theater) en het overige publiek, worden kinderen onder de aangegeven leef­tijds­grens niet toegelaten tot jeugd­voor­stel­lingen en ‑films. Bij overige films vermelden wij de Kijkwijzer. De leeftijden van Kijkwijzer zijn bedoeld als hulpmiddel en advies. In de openbare ruimte zoals bij een bioscoop heeft de overheid echter een wettelijk gevolg toegekend aan de leef­tijds­grenzen van Kijkwijzer. 

  Op basis van artikel 240a krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar dus geen toegang tot een bios­coop­film met de leef­tijd­grens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Bij films met de overige leef­tijd­grenzen worden kinderen onder de leef­tijds­grens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.