Dansvoorstelling The Balancing Act | Schuur

3 november 2023

Dans – Ward / Ward | Ann Van den Broek

The Balancing Act

Na donkere thema’s en extreem uitgelaten emoties in Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek met de voorstelling The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk.

Over dansvoorstelling The Balancing Act

In een oeuvre vol extremen, waarin de Vlaamse choreograaf steeds weer diepe emoties en zware thema’s belicht die ontzettend dicht bij haar staan, is het nu tijd rust te vinden in een evenwichtig middelpunt. Deze zoektocht vertaalt zich in een uitgebalanceerde voorstelling. Het golft in vloeiende bewegingen tot een haast meditatieve trans. Tegelijkertijd is de balans iets dat je nooit helemaal lijkt te kunnen vangen. Soms is het ternauwernood niet vallen, jezelf opvangen en weer doorgaan. De balans is zo precair dat ‘ie ongrijpbaar lijkt.

  • Concept en choreografie Ann van den Broek
  • Performers o.a. Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Carla Guerra, Kamil Pilarski
  • Muziek Nicolas Rombouts 
  • Vooraf opgenomen muziek Gregory Frateur
  • Video- en lichtontwerp Bernie van Velzen
  • Scenografie Ann van den Broek

Over Ann Van den Broek en The Balancing Act 

Ann Van den Broek expe­ri­men­teert in The Balancing Act met live video­beelden en geluids- en licht­ef­fecten. Rollen tussen danser en muzikant vervagen en vermengen zoals we dat in haar werk vaker zien. Met muziek­pe­dalen manipuleren de performers geluid, licht en beeld. Op zoek naar het goede volume, de juiste scherpte of een mooi licht waarin het leven genoten kan worden. Zo ontstaat er een levendige, installatie-achtige setting langs de grenzen van dans en performance. 

Voor The Balancing Act heeft Ann Van den Broek het menselijk lichaam opnieuw tot in detail bestudeerd en onderzocht. Het lichaam als weegschaal. Alles werkt samen. Ieder gewricht, iedere spier. Om maar niet te vallen. Naast deze fysieke balans haalt Van den Broek voor The Balancing Act inspiratie uit ons dagelijks streven naar een evenwichtig leven. 

Bekijk al onze dansvoorstellingen

Beweging in de Schuur

Bekijk al onze dansvoorstellingen

Benieuwd naar al onze dansvoorstellingen?

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 3 nov

20:30