Storm | Schuur

2526 maart 2022

Theater – LeineRoebana / Calliope Tsoupaki

Storm

Voor STORM werkt LeineRoebana samen met Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. Tsoupaki heeft onmiskenbaar wortels in (het Oude) Griekenland. Haar werk, van grote orkestwerken en opera’s tot intieme stukken voor solo-instrumenten, is doordesemd van mythes, paradoxen en labyrintisch denken.

De klank van het verleden is de stuwende kracht die richting geeft aan haar zowel energieke als melancholische composities. STORM is een unieke samenwerking tussen een componist die durft te denken vanuit de beweging en choreografen die vorm geven aan de klank. Dans en muziek lijken veel op elkaar, ook al is de één visueel en de ander klank. Hoe zet klank zich voort in beweging of omgekeerd?

In STORM worden dans en muziek energiek te lijf gegaan door de dansers van LeineRoebana en klarinettist David Kweksilber en luitist en zanger David Mackor.

LeineRoebana maakt uiteenlopende, internationaal gewaardeerde voorstellingen. Met sterren uit de klassieke muziek of een gamelanensemble. Met metal of met zangers. Maar altijd met bijzonder resultaat. Sommige voorstellingen zijn theatraal, speels of vurig, andere leggen de nadruk op pure dans, dan weer zijn het indrukwekkende bouwsels van disciplines.

Calliope over haar wens om met het choreografenduo samen te werken:

“Ik wil graag met dans samenwerken en specifiek met LeineRoebana om een versmelting van dans en muziek teweeg te brengen. Door samen onverwachte verbindingen te zoeken en te creëren. Door dans en muziek contrapuntisch te gebruiken: Je ziet het ritme, maar hoort het niet. Ik verwacht dat ik hier met LeineRoebana een nieuwe stap in kan zetten.”

  • Choreografie Andrea Leine en Harijono Roebana
  • Compositie Calliope Tsoupaki
  • Dansers Uri Eugenio, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Kris Mohammed Adem, Aika Goto, Emma Bogerd
  • Musici David Kweksilber, David Mackor
  • Toneelbeeld Andrea Leine, Harijono Roebana en Jeroen Smith
  • Lichtontwerp Jeroen Smith

Speeldata

Vr 25 mrt

20:30
Vanaf 8 feb

Za 26 mrt

20:30
Vanaf 8 feb

Meer zoals dit