Loading Dock Sessions | Schuur

Woordkunst

Loading Dock Sessions

Een muzikale, poëtische en inhoudelijke ontmoeting tussen nationale en lokale artiesten, dit keer in onze benedenzaal.

In de Loading Dock Sessions stellen Mike van Wetten en Nita Kersten vernieuwende muzikanten, spoken word artiesten en storytellers uit het land en eigen stad Haarlem voor aan het publiek. In een funky avondshow worden nationale en lokale artiesten aan elkaar gekoppeld en ontstaat er een eclectische mix van verschillende disciplines en onverwachte samenwerkingen. Met deze editie onder andere muzikant Gerson Main, spoken-word artiesten Manu van Kersbergen en Mahat Arab en muzikanten Shaza Manla & Timon Koomen.

“Op 18 januari pakken we uit in de grote zaal met als muzikale en funky hoofdgast Gerson Main. Ooit brak hij door in het programma ‘de beste singer songwriters’ en vele platen verder neemt hij het publiek nog altijd mee in zijn originele blik op de wereld. Tijdens de Loading Dock Sessions geeft hij een preview van het nieuwe album dat in 2023 uit gaat komen. Manu van Kersbergen is een bekende pionier binnen de wereld van de spoken word. Al jaren timmert hij met grote overtuiging aan de weg, om steeds weer met nieuwe, vaak muzikale vormen te experimenteren.

In de Loading Dock Sessions zijn we altijd op zoek naar verbinding met de stad. Tijdens een storytelling avond in de Schuur leerden we de Haarlemse Salwa Zaher kennen. Zij vertelde een indrukwekkend verhaal over de reis die ze van Syrië naar Nederland heeft moeten maken met haar gezin. Trots sprak ze over haar dochters die onlangs afstudeerden aan het conservatorium. Later stuurde ze ons een YouTube linkje van een optreden in het concertgebouw, waarop wij direct gegrepen raakten door de klanken van hun moderne benadering van klassieke Syrische, Arabische en Turkse muziek. We vinden het dan ook geweldig dat haar dochter Shaza komt optreden" - Nita Kersten

  • Shaza manla
  • Timon koomn
  • Manu van Kersberger Fotograaf Serge Hasperhoven
  • MZD EKKO Utrecht 28 september 2022 Rosa Quist 008
  • Persfoto1 0

Manu van Kersbergen

Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album De vloek op de overvloed landelijk door als woord­kun­ste­naar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voor­drachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen. 

Shaza Manla & Timon Koomen

Shaza Manla (2003) verrijkt al jarenlang het Nederlandse muziekleven met haar prachtige kanun-spel: een op de cimbalom gelijkend snaar­in­stru­ment uit het Midden-Oosten. Door haar grote talent werd ze al op jonge leeftijd enthousiast onthaald door podia en ensembles als het Grach­ten­fes­tival en het Nederlands Blazers Ensemble. Op haar dertiende won Shaza de jongeren compositie wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble, met haar stuk genaamd It doesnt matter” waarin zij duidelijk probeerde te maken dat alle muziek­stijlen mengbaar zijn.

Gitarist en componist Timon Koomen (1989) beweegt zich vrij op het grensvlak van jazz, pop en impro­vi­satie. Zijn spel kenmerkt zich door een warme en diepe sound dat wordt neergezet met totale overgave. Na zijn Cum Laude afstuderen in 2011, speelde hij in een van Nederlands spannendste jazzbands Kapok. Hiermee speelde hij honderden shows in binnen- en buitenland op oa. op North Sea Jazz, Into The Great Wide Open en Paradiso. Daarnaast won de band ook een Edison en de European Jazz Competition. Naast verschil­lende muziek­en­sem­bles is Timon de laatste jaren is hij actief in thea­ter­pro­duc­ties waar hij voor schrijft en in speelt.

Mahat Arab

Mahat Arab (1996) is een Arnhemse schrijver en dichter die ondertussen in Amsterdam is neer­ge­streken. Een aantal jaar geleden kwam hij via Mensen Zeggen Dingen’ in contact met de wereld van poëzie en vond hier een nieuwe passie in. Als kind van Somalische vluch­te­lingen gaan veel van zijn teksten over identiteit, onwen­nig­heid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. In 2021 werd zijn verhaal door ILFU bekroond met de winst van hun verha­len­wed­strijd en was hij in 2022 onderdeel van de Parijs­re­si­dentie van DeBuren. Op dit moment is hij producent bij Poetry Circle en werkt hij als Hoofd­re­dac­teur bij Mensen Zeggen Dingen.

Gerson Main

Gerson Main speelde voorheen in de bands van o.a. Typhoon, Dio, Akwasi en Sarah Jane, maar spreidde z’n eigen vleugels uit. In 2015 behaalde hij een plek in de finale van talen­ten­jacht De Beste Singer-songwriter van Nederland. Zijn poëtische teksten op dansbare ritmes sloegen aan. Na het programma bracht hij de single Ik weet niet hoe uit’ dat onder een KPN spotje terechtkwam. In datzelfde jaar bracht hij Deejay’ uit en stond hij op Noorderslag. 

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Speeldata

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.