za 11 mei 2024

Cirque Mania

Circustheater – Lily&Janick

Kaleiding

Read this page in English

Twee artiesten, vier lichamen. Kaleiding is een meditatief spektakel tussen hypnotiserende vormen en nieuwe perspectieven op hedendaagse partneracrobatiek. Lily&Janick nodigen hun publiek uit om zich voor 50 minuten onder te dompelen in een ogenschijnlijk perfecte wereld die ontstaat vanuit een onontkoombare symmetrie.

Over de circusvoorstelling Kaleiding

Met een grote spiegel als podium nodigen Lily&Janick het publiek uit voor een reis in een schijnbaar perfect gebalanceerde wereld, die aanvoelt als een lange blik door een caleidoscoop. Maar wat gebeurt er als niet alles zo perfect is als het lijkt. Als je licht in de dart brengt en er verschuift iets? Hoe gaan we om met veranderingen in onze omgeving en hoe lang kunnen we iets vergankelijks vasthouden?

 • Creatie en uitvoering Lily Schlinker, Janick Kremer
 • Productie en tournee Leoni Grützmacher, ehrliche arbeit - freies Kulturbüro
 • Techniek Cerian Mason
 • Muziek Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)
 • Dramaturgie Lara van Lookeren
 • Lichtdesign Edwin van Steenbergen, Batist van Baekel
 • Kostuums Pilar Rodriguez Caton, Luise Hoffman
 • Podium Tomasz Bajsarowicz, Janick Kremer
 • Man en vrouw hebben armen en voeten omhoog en hun lichamen reflecteren in een ondergrond van spiegel
 • Man en vrouw met hun voeten omhoog en tegen elkaar lichamen reflecteren in de ondergrond
 • Man en vrouw in pose en alles reflecteert de ondergrond is van spiegel
 • kruipende mensen kijkend in de ondergrond dat een spiegel is

Over Lily&Janick

Kaleiding is de debuut­voor­stel­ling van het hedendaagse circus­ge­zel­schap Lily&Janick. Beiden zijn jonge artiesten uit Berlijn, nu gevestigd in Rotterdam. Janick Kremer is een base, acrobaat en aerial straps artiest met een bewe­gings­ach­ter­grond in de Koreaanse vechtkunst Shinson Hapkido. Lily is een flyer, koord­dan­seres en slackrope balancer en brengt een duidelijke visuele esthetiek in het gezelschap door haar werk als fotograaf. Sinds 2016 werken Lily&Janick samen in een part­nera­cro­ba­tiek-duo. Samen studeerden zij af aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam (NL) met een Bachelor gespe­ci­a­li­seerd in part­nera­cro­ba­tiek en partnerdans. Kaleiding is hun eerste avond­vul­lende voor­stel­ling waarin zij hun passies voor beeldende en podi­um­kun­sten combineren. Kaleiding is een Duits-Nederlandse coproductie, hoofd­za­ke­lijk ondersteund door Zirkus ON (DE) en Circunst­ruc­tion (NL), naast partners in België en Frankrijk.

No Dutch? No problem!

INTERNATIONAL PROGRAM

No Dutch? No problem!

Did you know that Schuur has a regular offering for people who don’t speak Dutch? Schuur presents a weekly Expat Cinema showing, English-language theater, sur-titled theater, dance and many more accessible events.

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.