Overig

Illustratie Biënnale

De Illustratie Biënnale, het festival voor illustratie en graphic art, is terug in de Schuur!

De Illustratie Biënnale is zaterdag 10 en zondag 11 juni terug in de Schuur in Haarlem.

Op zaterdag 10 juni is er een geweldige line-up in de grote zaal met Bas Kosters, Jip van den Toorn, Brian Elstak, Ytje, Hedy Tjin, Vincent de Boer, de Britse Sue Coe, Steef de Jong en Geertje Aalders.

Op zaterdag en zondag is er het gehele weekend een uitgebreid randprogramma. Meer informatie over het complete programma, de performances, exposities en ruimte voor ontmoeting en gesprek met de makers vind je op www.illustratiebiennale.nl

  • Ytje 800
  • Vincent de Boer 800
  • Sue Coe 800
  • Steef de Jong foto Raymond van Olphen 800
  • Jip van den Toorn 800
  • Hedy Tjin 800
  • Geertje Aalders 800
  • Brian Elstak 800
  • Bas Kosters 800

Overzicht line-up 10 juni:

11.30 uur Opening in de foyer (balkon scene)

Programma grote zaal

12.00 – 13.15 uur Vincent de Boer graphic art, drawing performance, Ytje VR, interactive, Bas Kosters grafiek, textiel

14.15 – 15.25 uur Hedy Tjin multi­dis­ci­pli­nair, boek­il­lu­stratie, murals, Geertje Aalders paper-cut, pren­ten­boeken, Steef de Jong performance, theater 

16.00 – 17.15 uur Sue Coe (UK) artist, activist, graphic novel, Jip van den Toorn beeld­co­lumns, cartoons, Brian Elstak beeldend kunstenaar, multidisciplinair

Doorlopend, vrij toegan­ke­lijk programma foyer en café

Expositie geïl­lu­streerde concertaffiches

De beste concert­af­fi­ches tonen een beeld dat raakt aan de impact van het concert zelf. Deze unieke kwaliteit en veel­zij­dig­heid maken concert­af­fi­ches tot een eigen grafische kunstvorm. Tien illu­stra­toren maakten op verzoek van de Illustratie Biënnale een concert­af­fiche. Daarbij konden zij putten uit het rijke archief van Paradiso. Te zien zaterdag en zondag van 12.00−17.00 uur.

Inter­ac­tieve installatie Te zien zaterdag van 12.00−17.00 uur in de foyer en zondag 12.00−17.00 uur in de expositie.

Blurbs Live, met Joost Swarte Joost Swarte presenteert een selectie uit de rubriek Blurbs van de Illustratie Ambassade. Tijdens de Illustratie Biënnale 2023, op zaterdag 10 juni, presenteert Joost Swarte een selectie uit zijn verzameling publicaties. Hij vertelt over zijn persoon­lijke interesse voor de specifieke boeken en geeft bezoekers de moge­lijk­heid de publicaties in het echt te bekijken. Een unieke kans om Joost Swarte te spreken over de bijzondere uitgaven. Zondag 11 juni van 15.00 tot 16.30 uur in de Illustratie Biënnale expositie met maximaal 30 deelnemers, dus geef je snel op! Stuur een mail info@​illustratiebiennale.​nl

Illustratie Ambassade Academy Maak kennis met dit jonge inter­ac­tieve illustratie kennis­cen­trum op zondag van 12.00 tot 17.00 uur in de expositie. 

Boekhandel Athenaeum Presenteert weer een fantas­ti­sche selectie met bijzondere uitgaven samen­stellen over illustratie, zaterdag en zondag 12.00−17.00 uur.

Schuurcafé In het café van de Schuur kun je zaterdag een lunch kopen. Bij mooi weer is zaterdag- en zondag­middag het terras geopend.

We Are Public 

Voor We Are Public-leden is het mogelijk gratis naar het programma te gaan. In plaats van reserveren via de Schuur, maak je voor dit programma een reservering via de website van We Are Public. 

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.