Detective Moncler | Schuur

1011 februari 2023

Theater – Toneelgroep Oostpool

Detective Moncler

Detective Moncler (Susan Visser) is de beste detective van haar tijd. Maar wanneer ze uiteindelijk haar aartsvijand achter de tralies heeft gezet, heeft ze geen doel meer voor ogen en valt ze in een diep zwart gat.

Ze besluit alles en iedereen achter zich te laten en geeft zich op voor een experimenteel overheidsprogramma. Ze zal ingevroren worden en in de verre toekomst worden ontdooid. In een nieuwe wereld met nieuwe kansen.
Maar wanneer ze veel sneller dan verwacht wakker wordt gemaakt is ze gedwongen om de confrontatie aan te gaan met iedereen die ze zo rücksichtslos heeft achtergelaten. En dan blijkt er ook nog eens een nieuwe killer on the loose

Hulst & Tarenskeen vonden in Susan Visser (bekend van o.a. Gooische Vrouwen) hun perfecte Moncler. Samen met haar brengen zij het publiek met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller. Over verlies, de zoektocht naar vergiffenis en de wens om te verdwijnen.

Tragikomische millennial-hits

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door absurditeit en een eigen taal, waarmee zij naadloos de stem van nu weten te vangen. Even tragisch als maatschappelijk urgent, met een hoge grapdichtheid. Van esthetische oorlogspektakels met grootschalige ontploffingen (De Illias, 2016), ongrijpbaar surrealistische satires (Buut, de naderende dood, 2017) tot tragikomische millennial-hits (Baby Crazy, 2021). Met Detective Moncler creëren zij voor het eerst een echte thriller. Een filmische mix van komedie en bloedstollende spanning.

  • Gezelschap Toneelgroep Oostpool
  • Concept, regie Jan Hulst, Kasper Tarenskeen
  • Tekst Kasper Tarenskeen
  • Scenografie Jan Hulst
  • Spel Susan Visser e.a.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Vr 10 feb

20:30

Za 11 feb

20:30