do 24 maart 2022

Dans – DOX / Dalton Jansen

Birds

Iedereen wil graag meer vrijheid. Minder gedoe en minder problemen. Maar vrij zijn en je zo voelen is helemaal niet vanzelfsprekend. In Birds reflecteert choreograaf Dalton Jansen op zijn jeugd in een woongroep.

Een interdisciplinaire voorstelling met dans, spoken word en elektronische muziek. Over jongeren die door hun sociale achterstand in de gesloten jeugdzorg terechtkomen en hier uit weten te breken.

Geïnspireerd door zijn eigen verleden voelt Dalton Jansen de noodzaak om de omstandigheden te onderzoeken die ervoor zorgen dat jongeren vast komen te zitten in hun leven en in de maatschappij. Met zijn voorstelling geeft hij jongeren de kans om over hun leven te praten, ruimte te maken voor emoties, pijn of juist uitzinnig geluk. Een verhaal over de eenzame dwaaltocht van jongeren en de pogingen zich daar uit te vechten. Dalton: “Opgeven? Dat is nooit een optie. De één moet harder vechten dan de ander. Er zijn altijd tegenslagen en deze moeten we omzetten in iets positiefs, want er is een levenspad voor iedereen.”

Voor Birds werkt Dalton samen met kwetsbare jongeren uit o.a. een gesloten jeugdzorginstelling. Een voorstelling over eenzaamheid, machteloosheid én strijdlust.

  • “Birds is een eerlijke, rauwe voorstelling over een jeugd in de jeugdzorg.”

    de Volkskrant
  • “Want dat [een gesloten jeugdzorginstelling] voelt (en ook functioneert) als een gevangenis wordt messcherp over het voetlicht gebracht in deze intense voorstelling, waarin dans, muziek en tekst een naadloos betoog vormen.”

    Theaterkrant
  • “Met Birds brengt [Dalton Jansen] de discussie over broodnodige systeemveranderingen overtuigend op gang.”

    Parool
Interview Dalton Jansen

Interview Dalton Jansen

Choreograaf Dalton Jansen maakte een voor­stel­ling over zijn leven in een jeugd­zorg­in­stel­ling: Ik wilde alleen maar weg’

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.