wo 15 juni 2022

Interdisciplinair – Album Luistersessies

Album Luis­ter­sessie: Arp Frique

Tijdens de Album Luistersessies presenteert een singer-songwriter, band, muzikant hun net gereleasete album aan het publiek.

Tussendoor vertellen ze over het tot stand komen van het album en andere verhalen. Muzikale storytelling in een intieme en relaxte setting. Deze eerste editie is te gast Arp Frique, oftewel Niels Nieuborg, over zijn album The Seed.

  • Alle instrumenten, zang Arp Frique (Niels Nieuborg)
  • Akoestische performances Americo Brito, Mariseya, Erik 'Keysie' Ritfeld
  • Schermafbeelding 2021 11 01 om 20 09 54
  • Schermafbeelding 2021 11 01 om 20 09 30
  • Schermafbeelding 2021 11 01 om 20 09 09

MEER OVER THE SEED VAN ARP FRIQUE

Een zaadje is de basis van het leven: een boom, eten, een baby, conceptie, een gedachte, een album, een band”, zegt Arp Frique over de titel en het verhalende thema van zijn nieuwste album. ​“Een zaadje is groei van bijna niets naar alles.”

Het album is gekoppeld aan een nummer van Stevie Wonder dat hij vaak live met de band covert: A Seed’s a Star/​Tree Medley. Arp Frique heeft een inherent begrip van funk en een strakke connectie met groove, disco en funk, verweven met Caribische en Kaap­ver­di­sche klanken. Het album neemt een duik in Arp Frique’s liefde voor ritme en groove.

Ik ben dieper in gegaan op mijn liefde voor synths en drum­ma­chines vanuit een dans­vloer­per­spec­tief”, zegt hij over het album. ​“Dit album heeft dus een elek­tro­ni­sche sfeer.” Het resultaat is een album dat krachtig aanvoelt en de wereld verkent via een eclectische mix van geluiden. 

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze en andere gese­lec­teerde voorstellingen!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.