do 15 september 2022

Interdisciplinair – Lisette Ma Neza & The Poetry Band

Some Girls want to Go to Europe

Poëtisch en muzikaal reisverslag door zwart Europa door woordkunstenaar, zangeres en vice-wereldkampioen poetry slam Lisette Ma Neza. Deze voorstelling is geselecteerd voor het Vlaams Theater Festival. De jury noemt het: “De geheimtip van onze selectie.”

Some Girls want to go to Europe is een poëtisch reisverslag doorheen zwart Europa. Op vraag van het festival EUROPALIA TRAINS & TRACKS reisde slam-poet en muzikante Lisette Ma Neza van Brussel langs Parijs naar Marseille, van Barcelona over Madrid tot Lissabon, en zo weer naar Brussel, om vervolgens op de trein naar Berlijn te springen. Met het boek Afropean van Johny Pitts als reisgids ging ze op zoek naar de Afrikaanse diaspora op het Europese continent.

Wie zijn wij? Waar zijn wij? En waar komen wij vandaan? Vragen over thuis, familie, intergenerationele geschiedenis, liefde, het leven, Europa en Afrika, stelde ze niet enkel aan zichzelf, maar ook aan de mensen met Afrikaanse roots die ze op haar reis heeft ontmoet. Bekenden én onbekenden. Tijdens de reis schreef Lisette Ma Neza nieuwe gedichten en nummers en documenteerde ze gesprekken auditief en visueel.

In de voorstelling komen alle kanten van het Afro-Europese verhaal samen in een mengeling van kunstvormen: muziek, poëzie, dans, schilderkunst en geluidsfragmenten. Lisette Ma Neza dicht de avond bij elkaar, ze slamt en zingt. Daarbij wordt ze begeleid door haar Poetry Band. Ze nemen ons mee in haar leefwereld, haar gevoelswereld, haar verhaal en dat van ons. Samen beleven we haar reis.

Lisette Ma Neza is een graag geziene gast in de spoken word en poetry slam scene. In juni droeg zij ook dagelijks een gedicht voor in het tv-programma Opium op Oerol.

  • Concept, poëzie, performance Lisette Ma Neza
  • Muziek Vernon Chatlein/Pape Seck, Peter Somuah, Indra Diallo, Neil Akenzua, en Orville Breeveld
  • Dans Giovanni Pisas, Revé Terborg
  • Kunstinstallatie, scenograaf Absa Sissoko
  • Opdracht en coproductie EUROPALIA TRAINS & TRACKS
  • Lisette ma neza
  • L europe noire 1 c melanie musisi
  • L europe noire 15 c melanie musisi

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.