wo 11 mei 2022

Workshop – Het Nationale Theater

Lezen met Leedvermaak

Elke theatervoorstelling begint met een tekst. Nieuw, eeuwenoud, bewerkt, in concept of helemaal uitgeschreven. Maar wat vertelt die tekst? Wat is er herkenbaar aan de personages en de situaties? En hoe komt die tekst uiteindelijk tot leven in de voorstelling?

Lees onder deskundige begeleiding de theatertekst van de Leedvermaak Trilogie. Kies een rol en lees je tekst (hardop!). Iedereen komt aan bod. Rond de tafel ontstaat een beeld van de voorstelling én een gesprek over de personages, hun motieven en de dieperliggende thema’s.

In twee avonden lees je de hele toneeltekst en hoor je alle achtergronden. De toneeltekst komt echt tot leven. Een professionele leesbegeleider neemt je op twee bijeenkomsten mee door de tekst en verzorgt na het zien van de voorstelling een avond om na te praten.

Compleet leespakket voor €25

Voor slechts €25 doe je mee met Lezen met Leedvermaak (dit bedrag is exclusief voorstellingskaartje). Je krijgt het boek met de toneeltekst uitgegeven door De Harmonie en een uitgebreide reader met achtergronden. De prijs in inclusief twee avonden waarop de tekst gelezen wordt en één avond om na te praten. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.

Je kunt alleen een leespakket kopen in combinatie met een kaartje voor de voorstelling Leedvermaak Trilogie op woensdag 25 mei. Je krijgt tijdens het bestelproces van de voorstelling de optie om Lezen met Leedvermaak erbij te bestellen.

Data en locatie

Lezen Met Leedvermaak, leesavond 1: wo 11 mei, 19.15 uur in onze bibliotheek

Lezen Met Leedvermaak, leesavond 2: wo 18 mei, 19.15 uur in onze bibliotheek

Voorstelling Leedvermaak van Het Nationale Theater: wo 25 mei, 18.30 uur

Nagesprek: 1 juni, 19.15 uur, in onze bibliotheek

  • NB leedvermaak
  • Launch Leedvermaak fotografie Bas de Brouwer naamsvermelding altijd verplicht 75

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.