1516 maart 2024

Theater – Theatergroep Suburbia

Lady+Lord MacBeth

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst, na het lovend ontvangen Mamma Medea. Dit keer maken ze een nieuwe bewerking van de beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth.

Over theatervoorstelling Lady+Lord MacBeth

Lady en Lord MacBeth hebben elkaar in hun jeugd onvoorwaardelijk trouw gezworen, maar hun leven wordt overschaduwd door een groot verdriet: ze blijven kinderloos. Terwijl Lord MacBeth zijn onbehagen van zich afvecht op het slagveld, zint Lady MacBeth op een manier om het gapende gat in hun bestaan te vullen. De waarzeggers die zij raadpleegt, fluisteren haar een wreed plan in. Of is zijzelf de eigenlijke bedenkster? Omdat Lady en Lord MacBeth als enige recht hebben op de troon, moet de zwakke koning Duncan uit de weg, evenals hun vrienden Lady en Lord Banquo, zodat de MacBeths zelf Banquo’s zoontje kunnen opvoeden tot kroonprins. Het waanzinnige plan wordt een obsessie en heeft desastreuze gevolgen.

  • Tekst Tom Lanoye
  • Regie Olivier Diepenhorst
  • Spel Joy Wielkens, Alwin Pulinckx e.a.
Twee mensen poseren in groene kleding voor de camera
Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 15 mrt

20:30

Za 16 mrt

20:30