Vrouw met rode haarversieringen staat in zilveren jurk voor roze achtergrond

1 juni 2023

Kaarten nieuwe theaterseizoen nu te koop

Vanaf ons openings­weekend (15 t/​m 18 september) zie je in de Schuur ook komend seizoen weer de nieuwste Toneel­schuur Producties, premières, dans­voor­stel­lingen en nog veel meer! Tot ons openings­weekend koop je kaarten met €2,00 vroegboekkorting! 

Succesvolle reprises én festi­val­hits in de Schuur 

We trappen het seizoen af met een aantal hernemingen van bejubelde voor­stel­lingen, zoals De Dappere Soldaat (met Colombina geno­mi­neerde Malou Gorter) en De jaren, beiden gese­lec­teerd voor het Theater Festival en de indringende producties Geschie­denis van Geweld (met Louis d’Or geno­mi­neerde Eelco Smits) en De Bana­nen­ge­ne­ratie. Ook verwelkomen we spelers die genomineerd zijn voor de pres­ti­gi­euze acteurs­prijzen, zoals Urmie Plein met haar rol in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Thea­ter­groep Aluin, Nadia Amin met haar rol in de voor­stel­ling Vecht van Likeminds, Mariana Aparicio met haar rol in De jaren van Het Nationale Theater, Jip Smit met haar rol in het tweede deel van Motherland van Stichting Jip Smit en Phi Nguyen met zijn rol in Recht van De Veenfabriek. 

Dans, jeugd en avontuur! 

Liefhebbers van dans komen ook niets tekort in het nieuwe seizoen. Voor het hele gezin zijn er de leukste, ontroe­rendste, spannendste jeugd- en fami­lie­voor­stel­lingen, met volle programma’s tijdens de school­va­kantie en veel extra’s zoals workshops, in samen­wer­king met Cinekid. 

Exclusief in de Schuur 

Met kerst organiseren we een thea­ter­diner in de zaal, dit keer bij de Haarlemse productie Onder Ons. Beproefde concepten zoals Cirque Mania en de Solo Dagen komen terug. We prolongeren samen­wer­kingen, zoals met 2turvenhoog, de Schouwburg en Caprera. En komend seizoen organiseren we voor het eerst een dansfestival. 

De Schuur opent komend thea­ter­sei­zoen een schatkist vol kunstvormen, met theater, dans, film woordkunst en alles daar­tus­senin, met in het hart een bruisend Schuurcafé en wekelijks een DJ’s die zijn platenkist omdraait. Op het programma staan betoverende, urgente voor­stel­lingen met geprezen geno­mi­neerden, veel­be­lo­vende premières en gloednieuwe Toneel­schuur Producties. Het rijke aanbod strekt zich uit tot elke leef­tijds­groep, van 0 tot 110 jaar, met verdubbelde inzet voor cultuur­edu­catie, specifiek gericht op kinderen en jongeren. Ook komend seizoen is de Schuur een dynamisch en zinderend (t)huis voor alle generaties, waarbij het publiek dichtbij de actie zit en zich even onderdeel kan wanen van een nieuwe wereld. Laat je verrassen door het perspectief van anderen en vergroot daarmee jouw eigen wereld. Wees welkom en laat je verwonderen.” - Marelie van Rongen. directeur Schuur 

We kijken reikhalzend uit naar seizoen 2023‑2024. Onze regisseurs vragen het publiek om met nieuwe ogen naar de ander en zichzelf te kijken, iets waar de wereld anno nu ook naar vraagt. Met een stevige mix van genres, taligheid en spelplezier presenteren zij een breed pallet aan voor­stel­lingen. – Fabian Pikula, Hoofd Toneel­schuur Producties