De Jaren | Schuur

1012 november 2022

Theater – Het Nationale Theater / Eline Arbo

De Jaren

Eline Arbo maakt opnieuw theaterbewerking van een succesroman, ditmaal het met prijzen overladen De jaren van de Franse auteur Annie Ernaux. Vijf actrices vertellen samen het leven van één vrouw, die zich ontworstelt aan haar middenstandsmilieu en schrijfster wordt.

Aan de hand van foto’s, songs en nieuwsberichten vertelt ze in dit stuk over emancipatie, vrouw-zijn, klassenverschillen en individuele kansen. In losse scènes worden muzikale, vrolijke en melancholische herinneringen opgeroepen. Door één leven te volgen, zien we de wereld veranderen.

Voor regisseur Eline Arbo is De jaren droommateriaal: “Haar beelden roepen een gevoel van nostalgie op, maar tegelijkertijd ook schaamte en woede”. Na de veelgeprezen producties Weg met Eddy Bellegueule en Yerma maakt Arbo opnieuw een persoonlijke en politieke voorstelling.

Extra

Op donderdag 10 november is er om 19:45 uur een inleiding bij De jaren. Deze vindt plaats in onze bibliotheek en is gratis toegankelijk in combinatie met een voorstellingskaartje. Graag wel reserveren. In het bestelproces kun je na het bestellen van een voorstellingskaartje voor De jaren op 10 november, ook een kaartje voor de inleiding bijbestellen.

  • Tekst Annie Enaux
  • Bewerking, regie Eline Arbo
  • Spel Mariana Aparicio Torres, Tamar van den Dop, Hannah Hoekstra, Antoinette Jelgersma, June Yanez
  • Campagnebeeld Gordon Meuleman

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Do 10 nov

20:30

Vr 11 nov

20:30

Za 12 nov

20:30