do 25 april 2024

Theater – Jip Smit, Dorien van Gent en Teun Donders

Motherland | Katinka Strikes Back

Motherland is een fantasy sequel, Game of Thrones meets The Office. Het eerste deel won de Best of Fringe Award 2020 en was vorig jaar in de Schuur te zien. In dit vervolg neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar de magische wereld van heldin Katinka, die leeft in een vervloekte wereld.

Over de theatervoorstelling Motherland | Katinka Strikes Back

Mannen hebben een levensloop van tachtig jaar, vrouwen een van drie dagen. Ze zijn er enkel om te baren en sterven dan weer. Maar bij de geboorte van Katinka loopt het anders. Zij groeit niet op in één dag, veroudert niet razendsnel, is niet op dag drie alweer een oud vrouwtje. Nee, Katinka is voorbestemd de eeuwenoude vloek te verbreken. “Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasy-klassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij Smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt”, zag Het Parool. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Je hoeft deel één dus niet gezien te hebben.

Ongeplaceerde tickets

Tickets voor deze voorstellingen worden ongeplaceerd verkocht. Je kiest bij aanvang dus zelf een plekje in de zaal.

  • Concept Jip Smit
  • Regie Esther Habbema
  • Spel Jip Smit, Dorien van Gent, Teun Donders
  • Website Jip Smit
Een vrouwelijke krijger staat in het bos

Jip Smit genomineerd voor de Theo d’Or 2023

De Toneeljury heeft Jip Smit genomineerd voor de meest indruk­wek­kende vrouwelijke dragende rol in Motherland. Op 17 september tijdens het Nederlands Thea­ter­fes­tival wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Do 25 apr

20:00