zo 17 september 2023

Openingsweekend

Jeugdtheater – Theater Sonnevanck

Wakkerland8+

Wakkerland is een modern sprookje over een dromerig en moedig kind dat strijdt voor de natuur. In het decor vol visuele verrassingen luistert het publiek via een koptelefoon naar een spannend, theatraal hoorspel waarin Wakkerland tot leven komt.

Over de jeugdvoorstelling Wakkerland

Op het eiland Wakkerland is iedereen altijd druk. Het liefst zijn de Wakkerlanders 24 uur per dag in de weer. Berber is anders dan de rest, want die valt om de haverklap in slaap. Op een stormachtige dag vonden twee vissers het kind dommelend in een bootje op zee. Ze gaven het aan de Vuurtorenwachter en sindsdien woont Berber bij hem.

Berber houdt zielsveel van de zee. De Burgemeester niet. Dwars door de zee bouwt hij een Weg, zodat het water wijkt en die lastige golven worden getemd. Nu kunnen er dag en nacht auto’s naar het Vasteland rijden. Berber ziet dat de dieren vluchten en de zee jammert. Maar de Wakkerlanders luisteren niet, die zijn alleen maar blij met de Weg. Er moet iemand in actie komen, want de Weg, die is slecht nieuws!

  • Tekst Marthe van Bronkhorst
  • Regie Daniël van Klaveren
  • Sounddesign, Compositie, Opname Mauro Casarini, Bauke Moerman
  • Stemmen Simon Boer, Titus Boonstra, Steven Ivo, Stefanie van Leersum, Wil van der Meer, Whitney Sawyer
  • Dramaturgie Michiel Bijmans, Anne Reitsma
  • Decorontwerp Vera Selhorst
  • Techniek techniek Jan Lange, Jeroen van Terheijden, Christian Toonk
  • Fotografie Bo ten Broeke
Kinderen die voor een grote vuurtoren zitten op een podium

De zon komt op. Wakkerland wordt wakker. Het Waterrad krijgt een duw om harder te ratelen. De juffen staan heel vroeg op om sommen op het bord te schrijven. De markt­vrouwen zijn nóg eerder op, om de kramen op te bouwen. De vissers nóg eerder op, om de netten te gooien, de bakkers nóg eerder, om het deeg te kneden, het ruikt al naar zachte bolletjes. Maar het vroegst opgestaan is de zee, ze krult en rekt zich eens lekker uit.”

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

Jeugdvoorstellingen

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

We hebben dit seizoen weer een groot aanbod aan jeugd­voor­stel­lingen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Bekijk ons hele programma! 

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.