Silenzio | Schuur

2223 november 2022

Dans – LeineRoebana

Silenzio

In Silenzio versmelten eigenzinnige dans, cellomuziek en beeldtaal tot een overrompelende fysieke ervaring geïnspireerd door het werk van kunstenaar Joseph Beuys.

LeineRoebana verdiept zich voor Silenzio in de beweegredenen van Joseph Beuys, een van de succesvolste kunstenaars van de 20e eeuw, die een geheel eigen kijk had op de verhouding tussen mens en natuur. Een bekend werk van hem is Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt (1965).

Voor Beuys vormen mens en natuur een ondeelbaar geheel. Hij stelde: ‘Leven is kunst en kunst is leven’. Hoe kijken we vandaag naar de middelen die Beuys gebruikte voor de vloeiende overgang tussen kunst en leven, naar de ongeëvenaarde kracht van zijn beeldtaal? Naar de met vilt beklede cello die hij maakte voor ‘the naked cellist’ Charlotte Moorman?

Samen met zes dansers en de jonge, gelauwerde cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili herijken choreografen Leine en Roebana de denkwereld van Beuys en zijn iconische beeldtaal in een ontregelende, gepassioneerde en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

  • Concept, choreografie Andrea Leine, Harijono Roebana
  • Dans Uri Eugenio, Timon De Ridder, Andrea Pisano, Kris Mohammed Adem e.a.
  • Musici Lidy Blijdorp, Ketevan Roinishvili e.a.
  • Lichtontwerp Jeroen Smith
  • Scènefotografie Veerle Bastiaanse
  • Leine Roebana Silenzio Veerle Bastiaanse 4
  • Leine Roebana Silenzio Veerle Bastiaanse 1
  • Leine Roebana Silenzio Veerle Bastiaanse 2

Publieks­ont­haal

Voorafgaand aan de voor­stel­ling nodigt LeineRoe­bana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en chore­o­grafen voor een bijzondere inleiding op het toneel. Om 20:00 uur gaan de zaaldeuren open voor het publieks­ont­haal. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspi­ra­tie­bronnen worden gedeeld en er is de moge­lijk­heid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voor­be­reiden op de voor­stel­ling. Aansluitend hierop begint de voorstelling. 

Deze voor­stel­ling wordt gemaakt als onderdeel van het openings­con­cert van de Cello Biënnale 2022.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Speeldata

Di 22 nov

20:30
Met inleiding

Wo 23 nov

20:30
Met inleiding