19 april 2023
Theater – Theater Rotterdam / Davy Pieters
Not All Is Lost
Not all is lost is een voorstelling over lichamen die zorgen voor andere lichamen. Over de kracht van onze onderlinge afhankelijkheid. Over onze kwetsbare behoefte aan de ander. Wat betekent het om zorg te dragen? Wat betekent het om gedragen te worden?
In Not all is lost zoomt Davy Pieters in op de jongvolwassen levensfase. Een periode midden in het leven, tussen geboorte en dood in, waarin zorg dragen een steeds persoonlijkere betekenis krijgt. Ons lichaam en omgeving worden gevoed en gevormd door de mate van zorg die wij eraan besteden. Maar het grote belang van zorg wordt pas echt zichtbaar op het moment dat die ontbreekt. Waar zorg wordt ontzegd, vergaan dingen. Ze kwijnen weg.
Een ode aan de lichamen die het gewicht van de ander dragen. Die zich bereid voelen naast iemand te staan, en blijven staan. Die terugkeren, en blijven terugkeren. Die hun lichaam geven om een ander lichaam te helpen. Die opvangen, aanraken, vastpakken en optillen. Het oncomfortabele omarmen. Die vasthouden en niet loslaten.
Pieters gebruikt de elementen van het theater als microscoop. Van performance, scenografie tot soundscape. En daarmee zoomt ze in op angst, hoop, veerkrachten verzoening binnen ons werelds co-existente in post-apocalyptische tijden
- Concept, regie Davy Pieters
- Performance Melyn Chow, Charlotte Gillain, Thomas Higginson, Josefine Aavild Rahn
- Muziek Gagi Petrovic
- Productie Theater Rotterdam
- Scenografie Janne Sterke
- Assistent-decor Noa Muller
- Lichtontwerp Varja Klosse
- Kostuumontwerp Johanna Trudzinski
- Dramaturgie Eylül Fidan Akinci
- Techniek John Thijssen, Peter Leeuwenburgh, Marvin Berg
- Productie Laura Holleman
- Productie stagiair Garcelle Komproe
We Are Public
Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voorstelling. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.
Not all is lost is onderdeel van ACT: Art, Climate, Transition, een Europees samenwerkingsproject rond ecologie, klimaatverandering en sociale transitie. In een tijd van klimaatdegradatie, pandemieën, massale uitsterving en toenemende ongelijkheid bundelen we onze krachten in een project over hoop, waarbij we brede perspectieven verbinden met specifieke, gelokaliseerde mogelijkheden die we uitnodigen of eisen.