vr 29 april 2022

Dans – Robin Nimanong

Bodyscan 223

Een Misfit Cyberpunk Act. Bodyscan 223 is een media dans evenement dat onze tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en queer-identiteit onder de loep neemt. De dansers presenteren hun queer lichamen als getuigenis tegen discriminerende structuren in de samenleving.

Het publiek scant hun eigen ervaring door de performers die zich buiten hokjes bewegen. Samen gaan ze een futuristische cyberpunk-ervaring tegemoet. Kunstmatige intelligentie en big data vergroten de ongelijkheid en bedreigen de democratie. Wat als algoritmen je levenspad zullen beheersen? En zullen credits onze emoties besturen?

De voorstelling is verplaatst vanuit december naar april.

Voordat de voorstelling start, geeft Julia Janssen in de zaal een korte introductie over technologie en queer. Julia Janssen is kunstenaar, ontwerper, onderzoeker en spreker. In haar werk creëert ze bewustwording rondom de impact van technologie en digitalisering op de samenleving. Deze introductie is Engels gesproken.

 • Maker Robin Nimanong
 • DJ & VJ Irene Cassarini /AKA/ GUENTER RÅLER
 • Dansers Elvedin Siljdedic, Jeroen Janssen
 • Dramaturgie Lara van Lookeren
 • Productie Athina Liakopoulou
 • Duur 50 min
Het Huis Annavan Kooij 4938
 • “Het is een verademing om drie dansers te zien die genderfluïditeit op volstrekt overtuigende wijze tot de kern van een bewegingsidioom hebben gemaakt: scène na scène laten de performers een volstrekt unieke stijl zien.”

  theaterkrant
 • “Urban, contemperary en stijlen uit de ballroomscene sluiten naadloos op elkaar aan en versterken elkaar. De wisseling tussen masculine en feminine energieën in muziek, dans en beweging voelen niet geforceerd en zijn een welcome toevoeging aan deze interessante mix van kunsten.”

  De Cultuurvlogger

Robin Nimanong

De dans­kun­ste­naar stelt zich ten doel ongehoorde stemmen luid te laten klinken, in een strijd tegen paradigma’s en stereotypen, en in een poging om meer begrip voor elkaar te ontwikkelen. Geïn­spi­reerd door zijn eigen identiteit als queer en bi-cultureel ontwikkelt Robin Nimanong zich als jonge maker. Verder heeft Robin ervaring opgelopen bij Batshevas Ensemble, Ivgi & Greben, SHIFFT en Nicole Beutler. 

Next Best Fringe Award 

Na afsluiting van Amsterdam Fringe Festival 2020 won Robin Nimanong de Next Best Fringe Award’: een resi­den­tie­tra­ject bij ICK Dans Amsterdam. Hierdoor kreeg hij coaching en studio­ruimte aangeboden om het artistieke experiment dat ze bij Fringe zijn gestart verder te ontwikkelen. Ook was hij gega­ran­deerd van een plek op het programma van Amsterdam Fringe Festival in september 2021, waar hij de vernieuwde versie van zijn performance presen­teerde aan het publiek: Bodyscan 223.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Bekijk de rest van de gese­lec­teerde voorstellingen.

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.