vr 1 april 2022

Solo Dagen

Woordkunst – Onias Landveld

Wortels en Cassave

Onias Landveld is een in Suriname geboren verhalenverteller. Zijn roots liggen in de jungle van Suriname, maar hij heeft wortel geschoten in Nederland. Hierdoor zweeft hij tussen twee werelden, vier culturen en zes talen. En vanuit dat oogpunt staat hij op het podium.

Opgegroeid met traditionele cassave gerechten is zijn verleden gekruld om zijn smaakpapillen. Onias spreekt daarom soms verlekkerd met een tongval hier ver vandaan. Maar hij is ook een Nederlandse stadsdichter voor Tilburg, liefhebber van kersenflappen en connaisseur van worteltaart. Niet schuw meer voor de kou en al met al een meertalige woordkunstenaar met een zeer lichte voorkeur voor het Nederlands.

Hij gebruikt zijn werk om een ​​portret te schilderen van een persoon die zijn plek zoekt in een wereld die hem niet helemaal accepteert. Wortels en Cassave is een verhaalvertelling die start met een jongen op een kwetsbare leeftijd. Met herinneringen aan de Surinaamse burgeroorlog, vluchtangst en het onbekende van een ander ver land, en onderwerpen als assimilatie en identiteit. Ben je eigenlijk degene wie je bent, omdat je het gelooft? Of omdat anderen je zo hebben gemaakt? En wat betekent het om zwart te zijn in Nederland?

  • Van en met Onias Landveld
  • Regie Mike van Wetten
Wortels en Cassave Onias Landveld 2

Solo Dagen passe-partout

Wortels en Cassave maakt onderdeel uit van festival Solo Dagen. Voor dit festival zijn, naast losse tickets, ook extra voordelige dag passe-partouts te koop voor € 25. Het programma is zo samen­ge­steld, dat je per avond wel drie voor­stel­lingen kunt zien. 

Koop hier je passe-partout voor vrijdag 1 april

We Are Public 

Leden van We Are Public kunnen gratis een passe-partout krijgen voor beide Solo Dagen. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.