1011 mei 2024

Cirque Mania

Circustheater – not standing / Alexander Vantournhout

VanThorhout

Read this page in English

Of het nu om oude goden, antieke helden, soldaten of sporters gaat, de verheerlijking van mannelijke kracht neigde doorheen de geschiedenis vaak naar een viering van oorlog, agressie en geweld.

Over circustheater VanThorhout

Thor, naar wie de titel verwijst, is er een van de bekendste verpersoonlijkingen van het klassieke mannelijkheid. Hij kan een donderstorm ontketenen en leeft tot op de dag van vandaag voort als een van de superhelden in de Marvel-strips en -films, steevast afgebeeld met zijn Mjölnir, een hamer met veel te korte steel.

In VanThorhout betreedt Alexander het podium als Thor, en gaat onder andere aan de slag met zijn eigen Mjölnir. Zoals steeds bij het werk van Alexander wordt de relatie tussen object en performer al snel ambigu. Wanneer verlies je de kracht om deze zware hamer te manipuleren en wanneer neemt de hamer het over en wordt hij oncontroleerbaar?

Niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 14 jaar.

Double Bill

Bezoek vrijdag 10 mei de voorstellingen Brace for Impact en VanThorhout voor maar €30!

Koop hier je Double Bill ticket voor vrijdag

Winnaar Ultima Podiumprijs

Alexander Vantournhout heeft dinsdag 30 april de belangrijke Vlaamse cultuurprijs Ultima Podiumkunsten gewonnen. Uit het juryrapport; "Het werk van Alexander Vantournhout en zijn gezelschap not standing overschrijdt de grenzen van disciplines en creëert een unieke en hybride bewegingstaal."

 • Choreografie en uitvoering Alexander Vantournhout
 • Artistiek assistent Emmi Väisänen
 • Dramaturgie Rudi Laermans & Sébastien Hendrickx
 • Prop design Tom De With & Willy Cauwelier
 • Podium Willy Cauwelier
 • Lichtontwerp Bert Van Dijck
 • Website not standing
 • Shirt loze danser die in het midden van het podium staat
 • Een man die aan het dansen is op podium
 • Een danser die in het midden van het podium staat
 • Een man zwaait met een hamer rond op een podium

VanThorhout gese­lec­teerd Vlaams Theaterfestival 

De voor­stel­ling VanThorhout is gese­lec­teerd voor Het Thea­ter­Fes­tival! Dit Vlaamse festival selecteert net als het Nederlands Theater Festival elk jaar de, in hun ogen, beste voorstellingen. 

Uit het juryrapport: Het is bovenal de elegante zachtheid in VanThorhout die deze solo onder­scheidt van eerder werk, terwijl ze tegelijk verschil­lende dans- en culturele tradities vloeiend weet te verzoenen tot een eigen toegan­ke­lijke en bijwijlen erg verrassende bewegingstaal.”

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

We Are Public 

De voor­stel­ling VanThorhout op vrijdag 10 mei is gratis te bezoeken voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.