Oma is een Avatar | Schuur

Vanaf 6 februari 2022

Theater – HNTjong

Oma is een Avatar8+

BFF’s Zoë en Amani hebben beiden hun oma verloren. Ze voelen een groot gemis en besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality

Oma wordt een Avatar. Het is net als in The Sims, maar dan in 3D: ze kunnen hun oma’s helemaal opnieuw verzinnen: van karaktertrekken tot aan de vorm van hun neus. Ze duiken steeds verder de digitale wereld op zoek naar de perfecte oma.

In de digitale wereld raken Zoë en Amani steeds verder verdwaald. Ze zoeken naar een uitweg voor hun verdriet, terwijl de wereld maar door blijft denderen. Is ‘weg uit deze wereld’ eigenlijk wel voor altijd ‘weg’? Hoe kun je nog afscheid nemen als iedereen eindeloos doorleeft op social media? 

  • Gezelschap HNTjong
  • Regie Eva Line de Boer
  • Tekst Yentl van Stokkum
  • Spel Tine Cartuyvels, Rodríquez van der Zee, Ayisha Siddiqi, Dennis Rudge, Paul Kooij
  • Muziek Willem de Bruin (The Opposites)

In Oma is een Avatar neemt NTJong met zelf­ver­zonnen rituelen afscheid van huisdieren, fami­lie­leden, fanta­sie­vriendjes en influencers. Online kun je iemand steunen met emoji’s, stickers, hashtags. Maar hoe steun je iemand offline die net een dierbare verloren heeft? 

Regisseur Eva Line de Boer maakt een snelle en actuele voor­stel­ling en neemt je mee in haar fascinatie voor rituelen rondom rouwen en de dood. Ze vertelt daarover: Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bespreek­baar maken van de dood. We gaan er vaak krampachtig mee om; alsof het geen onderdeel van het leven mag zijn. Ik verheug me erop om school­kin­deren hierover te interviewen en samen na te denken over nieuwe online en offline afscheidsrituelen.” 

Speeldata

Zo 6 feb

15:00

Meer zoals dit