34 mei 2024

4 en 5 mei

Theater – Stichting TheMa's

Nummer 9 in het Achterhuis…

Spanning, angst, onzekerheid en emotie waren de ingrediënten voor het leven in het pand Prinsengracht 263 in Amsterdam. Wat zich daar heeft afgespeeld in de 761 dagen is door Anne Frank in haar dagboek duidelijk en met gevoel beschreven. In het toneelstuk Nummer 9 in het Achterhuis… leeft de bezoeker mee met zowel de bewoners in het voorhuis als in het achterhuis.

Hoe verliep het leven aan de voorkant van dit pand. Wie waren Miep en Jan Gies en de anderen die zorgden voor geheimhouding van de 8 bewoners.

En wie was toch die nummer 9? Wat was haar rol in het Achterhuis en wat was haar relatie met Anne?

De dagelijkse spanning wordt in opbouw voortreffelijk getoond in het toneelstuk Nummer 9 in het Achterhuis… Marijke Kots schreef en regisseert wederom dit toneelstuk dat eerder in 2002, onder de naam Prinsengracht 263, zo succesvol op de planken werd gezet. Met 17 acteurs betrokken bij de Stichting TheMa’s, met passende muziek, beeld en geluid worden in 2024, precies 80 jaar na het verraad, de angsten, onzekerheden en emoties opnieuw getoond. De bezoeker verplaatst zich zowel in de mensen in het voorhuis als de bewoners achter de boekenkast. Leef mee in dit toneelstuk naar het eind van de 761 dagen in het Achterhuis. Hoe de onzekerheid en angst werkelijkheid werd wordt stap voor stap opgebouwd.

Als aan het eind van deze bijzondere voorstelling het licht dooft ga je als bezoeker naar huis met de keiharde realiteit van nu. Dit toneelstuk had je niet mogen en ook niet willen missen!

Is er veel veranderd in de afgelopen 80 jaar?

Dit toneelstuk is geïn­spi­reerd en gebaseerd op authentieke gebeur­te­nissen. Sommige incidenten, locaties en karakters werden gecreëerd of veranderd voor dramatische doeleinden

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.