Ibu 2 | Schuur

18 juni 2023

Dans – Dansgroep Haarlem

Ibu 2

Ibu betekent ‘moeder’ in het Indonesisch. In dit tweede deel van het tweeluik van Dansgroep Haarlem komen verschillende aspecten van het moeder-zijn naar voren. Ibu is de tegenhanger van de succesvolle locatievoorstelling Ayah (‘vader’), die choreografe Haya Maëla in 2015 maakte. Het universele gegeven dat iedereen een moeder heeft, leidt tot een beeldenrijke en herkenbare voorstelling die uitnodigt tot overdenken en meebeleven.

Centrale locatie voor Ibu is de majestueuze treurbeuk bij het Prinsenhof, Jacobijnestraat in het centrum van Haarlem. De boom dient als inspiratiebron voor het leven-gevende aspect van de moeder en het daaraan verbonden thema van dood en wedergeboorte. De voorstelling volgt de metamorfose van de boom. Daarom is Ibu een tweeluik: er is een voorstelling in de winter en een in de zomer.

Ibu wordt van prachtige beelden voorzien door ontwerpers Dorie van Dijk en Rianne Vermeulen. Zij maken indrukwekkende kostuums en decors met handgemaakt vilt en natuurlijke verftechnieken.

Ibu 2

Ibu 2 start ook bij het Prinsenhof. Na de start op locatie vindt er een theatrale wandeling plaats naar de Schuur, waar de voorstelling wordt voortgezet. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten.

  • Groep Dansgroep Haarlem
  • Choreografie Haya Maëla
  • IBU 1 3876 medium
  • IBU 1 5989 medium

Locatie: Prinsenhof, Jaco­bij­ne­staat, Haarlem

Ibu is een project van Danskunst Haarlem en komt tot stand in samen­wer­king met de Schuur, met steun van Gemeente Haarlem. 

Wil je met korting naar allebei de voorstellingen? 

Koop hier een passe-partout

Ibu 1

Kom ook naar het eerste deel van dit tweeluik.

Speeldata

Zo 18 jun

15:00

Zo 18 jun

20:30