zo 14 april 2024

Dans – LAVA Collective

Homme

LAVA Collective is een wisselend collectief van performers dat zich met twee explosieve, maar tegelijk poëtische dansconcerten met een daverende klap op de kaart zette. “Een explosieve voorstelling vol met rauwe, universeel herkenbare emoties”, schreef Het Parool over La Despedida, dat begin 2023 in première ging.

Over de dansvoorstelling Homme

In haar derde voorstelling laat artistiek leider en choreograaf Patricia van Deutekom twee dansers en een multi-instrumentalist de thema’s broederschap en manhaftigheid letterlijk en figuurlijk te lijf gaan. Homme gaat over verbroedering, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende, dominante alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het Bijbelse verhaal van broers Kaïn en Abel. Het is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen, naar de balans in gelijkheid van lichaam en karakter. Uitdagend en aftastend bouwt de voorstelling gestaag op naar een fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en livemuziek.

  • Concept Patricia van Deutekom
  • Choreografie LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom, Jefta Tanate, e.a.
  • Compositite Evelien van den Broek
  • Livemuziek Stefanie Janssen
  • Licht Tom Verheijen
Deel van het bovenlichaam van een man
Bekijk al onze dansvoorstellingen

Beweging in de schuur

Bekijk al onze dansvoorstellingen

Benieuwd naar al onze dans­voor­stel­lingen? Bekijk hier het gehele programma!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Zo 14 apr

16:00
Afgelast