vr 9 februari 2024

Solo Dagen

Theater – Aisa Winter

HIER

In de solovoorstelling HIER neemt Aisa je mee in een wereld vol aannames die vastgeroest zitten in ons systeem en waar ik tegenaan loop als vrouw, moeder en actrice. Hierbij stel ik mijzelf voortdurend de vraag: Doe ik het goed? Wat is goed? En wie bepaalt dat? Ik? Jij? Of eigenlijk toch samen? 

Over theatervoorstelling HIER

Hier…
In het hier en nu
Neem het
Luister
Hier!
Lang gezwegen+


Te vaak weggekeken
Dit moet eruit
Dit wil ik delen
Hierover wil ik in gesprek
Hier!

In Aisa haar eerste solovoorstelling HIER neemt ze je mee in een wereld vol aannames die vastgeroest zitten in ons systeem en waar ze tegenaan loopt als vrouw, moeder, en actrice. Hierbij stelt ze zichzelf voortdurend de vraag: Doet ze het goed? Wat is goed? En wie bepaalt dat? Zij? Jij? Of eigenlijk toch samen?

Deze voorstelling creëert ze vanuit het verlangen naar (h)erkenning en de behoefte om terug te keren naar haar oorspronkelijke zelf, óf misschien wel naar de betekenis van haar naam: Aisa is afgeleid van Mama Aisa, oftewel Moeder Aarde. Dit staat voor haar voor het leven in het hier en nu, op de plek waar ze is, met de mensen die er zijn.

Ze haalt haar inspiratie niet alleen uit het leven, maar ook uit boeken zoals Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo, And Still I Rise en I Know Why the Caged Bird Sings van Maya Angelou, en de werken van Tony Mitchell.

  • Spel Aisa Winter
  • Teks Aisa Winter en Jeffrey Spalburg
  • Regie Jeffrey Spalburg
  • Dramaturgie Celine Buren
  • Lichtontwerp Benno Barends
  • Productie Hedi Legerstee
  • Beeld Hilde Speet
HIER Camapgnebeeld NIEUW 1
Solo Dagen

festival

Solo Dagen

9 & 10 februari zie je de beste solo-voor­stel­lingen in de Schuur.

Deze voor­stel­ling is onderdeel van de Nieuwe Makers Regeling van het Luxor Theater Rotterdam. 

Luxor ondersteunt (Rotterdamse) talenten om zich profes­si­o­neel verder te ontwikkelen — met fysieke ruimte, hulp bij fonds­aan­vragen, profes­si­o­nele begeleiding en contacten. Op die manier groeit Luxor mee met het artistieke landschap in Rotterdam, kan het thea­ter­aanbod in de stad vernieuwen en een breder publiek aantrekken.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.