Muziektheater De plantage van onze voorouders | Schuur

1114 oktober 2023

Muziektheater – Orkater

De plantage van onze voorouders

Peggy zoekt ze al heel lang; de namen en verhalen van haar voorouders, uitgewist door eeuwen van kolonialisme en slavernij. Of ze de namen ooit vindt, is ongewis. En dan Maartje: zij bezit een uitgebreide stamboom met naam, toenaam en portretten. Haar voorouders hadden een aandeel in een plantage, maar in haar familie wordt daar niet over gesproken.

Over de voorstelling De plantage van onze voorouders

In het herdenkingsjaar 2023, 150 jaar na ‘beëindiging’ van de slavernij, kruipen Manoushka Zeegelaar Breeveld en Malou Gorter in de huid van Maartje Duin en Peggy Bouva – en hun familieleden – om grip te krijgen op hun gezamenlijke koloniale geschiedenis en wat daaruit is voortgevloeid. Ze gaan terug naar de plek die hun voorouders verbindt: de plantage Tout Lui Faut in Suriname. Steeds duidelijker blijkt hoe het verschil in historische achtergrond van de vrouwen doorwerkt in hun heden. De soms uitbundige, dan weer introverte livemuziek maakt het verleden voelbaar, verklankt verhalen waar nog geen woorden voor zijn en klinkt als het gesprek stilvalt. Naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.

  • Concept Manoushka Zeegelaar Breeveld, gebaseerd op de Prospektor/VPRO podcast ‘De plantage van onze voorouders’
  • Regie Geert Lageveen
  • Tekst Bodil de la Parra
  • Spel Malou Gorter en Manoushka Zeegelaar Breeveld
  • Muziek Shauntell Baumgard en Yavi Vroom
  • Scenografie Mathieu Wijdeven
  • Kostuums Annique Nahumury (Terror Kittens)
  • Lichtontwerp Stefan Dijkman
Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier! 

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 11 okt

20:30
Try Out

Do 12 okt

20:30
Try Out

Vr 13 okt

20:30
Première

Za 14 okt

20:30