za 3 september 2022

Familie Zomer Zondagen

Documentaire – Martin Scorsese

The Last Waltz

Caprera en de Schuur presenteren ook dit jaar weer Cinema Caprera. Een bijzondere kijkervaring met nieuwe films, geselecteerd door de programmeurs van de twee instellingen, te zien in openluchttheater Caprera.

De legendarische muziek documentaire The Last Waltz met de ongeëvenaarde line-up van rocksupersterren van regisseur Martin Scorsese is dit jaar prachtig gerestaureerd in 4K door MGM Studios uit de Criterion Collection. De film beleefde een bijzonder re-release op het afgelopen Cannes Classics film festival in Frankrijk. Een van de allerbeste concert films ooit is nu eindelijk opnieuw te beleven.

The Last Waltz gaat over het historische Thanksgiving Day afscheidsoptreden van The Band in 1976, De Canadees-Amerikaanse groep onder leiding van Robbie Robertson. The Band verwierf in eerste instantie bekendheid met het begeleiden van Bob Dylan, maar brak later zelf door dankzij debuutalbum Music from Big Pink uit 1968. In 1976 besloten de leden van The Band om te stoppen met optreden, maar niet voordat ze nog één speciaal optreden geven. O.a. Neil Young & Joni Mitchell, Neil Diamond, Van Morrison, Eric Clapton, Bob Dylan, Ronnie Wood & Ringo Starr passeren de revue.

Voorafgaand aan de filmvertoning spelen Yorick van Norden en zijn band passende muziek bij The Last Waltz. Deze documentaire is geprogrammeerd in samenwerking met het Patronaat.

  • Land Verenigde Staten
  • Jaar 1978
  • Duur 117 min
  • Taal Engels gesproken, geen ondertitels
  • Regie Martin Scorsese
  • Acteurs Robbie Robertson, Rick Danko, Levon Helm

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.