2829 december 2023

Kerstvakantie

Jeugdtheater – plan d-

Zwerfhonden8+

Een voorstelling over macht en kwetsbaarheid. Over moedige honden die in verzet komen tegen de tsaar, ontvluchten en op weg gaan naar veiligheid. Het is een spannende muzikale dansvoorstelling met daarin meerstemmige blaffende en grommende honden koren, aria’s en duetten.

Over jeugdtheatervoorstelling Zwerfhonden

Zwerfhonden is gebaseerd op het verhaal ‘‘De hond die de tsaar in zijn been beet’’ van Toon Tellegen. Uniek aan Zwerfhonden is dat toegankelijkheid volledig is geïntegreerd in de voorstelling. Een koor die de dans een stem geeft, een gebarentolk in de rol van verslaggever, een extra dimensie door geuren en interactieve video animaties als visuele ondersteuning nemen je mee in het verhaal.

Toegankelijk

PLAN D- heeft zich intensief ingezet om ervoor te zorgen dat Zwerfhonden toegankelijk is voor mensen met auditieve of visuele beperkingen.

Door een Nederlandse gebarentaal sprekende acteur en krijg je voorbereidende informatie. Gebarentaal is op een creatieve manier verwerkt in de voorstelling. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een schrijftolk. Voor blinden/slechtzienden is er gelegenheid om vooraf de spelers en het decor te ontdekken en is er een theatrale podcast beschikbaar.

De Schuur heeft een standaard ringleiding.

  • Man in wit pak voor een wit zwevend laken
  • Vrouw in een rolstoel met twee andere vrouwen er naast
  • Een man op een stapel van 6 matrassen wordt aangevallen
  • Een man wordt getild door een andere man
  • Vrouw in rolstoel en mensen wijzen naar de camera
  • Dansende mensen op een podum
  • Iemand op de grond met meer mensen er om heen
  • Man in wit pak en een vrouw kust zijn hand
  • Twee mannen die beide ernstig kijken
  • Man met hondenmuts opgetild door 3 mensen

Zwerfroute

In het voor­pro­gramma Zwerfroute kunnen kinderen spelen­der­wijs kennismaken met de thema’s van de voor­stel­ling. Wil je alles meemaken van de Zwerfroute? Kom dan een half uur van te voren naar de Schuur en maak de hele Zwerfroute mee in de foyer. 

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

jeugdvoorstellingen

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

We hebben dit seizoen weer een groot aanbod aan jeugd­voor­stel­lingen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Bekijk ons hele programma!

We Are Public

De voor­stel­ling is gratis toegan­ke­lijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.