1617 december 2022

Woordkunst – Poezieboys / Coproducers

Yy

Poëzie, alleen voor de liefhebber, of verdient het een groot publiek? Dat laatste, als het aan Jos Nargy en Joep Hendrikx ligt! Onder de naam de Poezieboys werken zij daar al een aantal jaar aan vanuit hun thuisbasis Den Haag, met hun maandelijkse (strak uitverkochte) Poeziebar-avonden in Zaal 3 van Het Nationale Theater en in de zomer op theaterfestival De Parade.

Nu veroveren de mannen, mede dankzij De Coproducers (zie hieronder), ook de nationale theaterzalen, want wat hen betreft kan iedereen wel een beetje Rock & Roll en poëzie gebruiken!

In Yy vieren de Poezieboys het leven en werk van dichter en cultheld Daniil Charms en zijn absurdistische kunstgroep de Oeberioe.
Yy of ‘Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylae' is een bacchanaal aan gedichten, redevoeringen, paradoxen, ontdekkingen, mogelijkheden, gehoest, voorspellingen, een hinderlaag van genieën, lachen, huilen en politiek.

 • Concept, spel Jos Nargy, Joep Hendrikx
 • Regie Elias de Bruyne
 • Muziek Nick Feenstra
 • Vormgeving Sjaan Hofstede, Pleun Verhees o.b.v. Geartsje van der Zee
 • Lichtontwerp Robin van den Berg
 • Met steun van De Coproducers, Fonds 21 EXTRA, Lira Fonds
 • Met dank aan Het Nationale Theater
 • Campagnebeeld Gordon Meuleman
 • Poezieboys Yy foto Jassir Jones 10
 • Poezieboys Yy foto Jassir Jones 12
 • Poezieboys Yy foto Jassir Jones 16
 • “Nargy en Hendrikx slagen er vakkundig in om een voorstelling zonder logica te maken, van een feestelijk chaotisch begin tot een gepassioneerde, bijna ijzingwekkende slotmonoloog.”

  theaterkrant - keuze van de criticus

Drie seizoenen lang Poezieboys in de Schuur

De Poezieboys worden de komende drie seizoenen ondersteund door de Coppro­du­cers, waarin twaalf Nederlandse theaters zijn verenigd, waaronder de Schuur. 

Directeur Marelie van Rongen: Ik ben blij dat we de komende jaren de Poezieboys in de Schuur zullen terugzien. Hun laag­drem­pe­lige, absur­dis­ti­sche manier om meer mensen enthousiast te maken voor poëzie, werkt aanste­ke­lijk en is een fijne verrijking van ons programma. Gezien hun succes in Den Haag, denk ik dat er ook zeker in Haarlem een mooie fanbase valt op te bouwen de komende jaren. Hun eigen ambities reiken zelfs tot een uitverkocht Carré. Ik nodig je dan ook van harte uit, om 16 en 17 december kennis te komen maken met Jos en Joep, zodat je later kunt zeggen: De Poezieboys, ja die heb ik als eerste in de kleine zaal van de Schuur gezien!’

Theater maken is meters maken

magazine

Theater maken is meters maken

De Schuur is een van de theaters binnen De Coproducers. Lees hier meer over dit samen­wer­kings­ver­band en wat het betekent voor de uitverkozen theatermakers.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief. 

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling op 16 december. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.