2629 april 2023

Theater – Orkater/De Nieuwkomers: Johnny Come Lately

Yuki’s Revenge

Orkater presenteer een verse Nieuwkomer: Johnny Come Lately. In de kitscherige en epische voorstelling Yuki’s Revenge schiet dit theatercollectief de normatieve archetypes rondom de vrouw letterlijk en figuurlijk aan flarden. Want voor vernieuwing is destructie nodig.

We zien Yuki op een zoektocht naar de oorzaak van de dood van haar moeder, Super Venus. In het mortuarium treft ze haar tante The Bitch en haar stiefmoeder Estelle, die alle twee op meer uit lijken te zijn dan enkel een kort afscheid. Want nu de vrouw die het schoonheidsideaal vertegenwoordigde niet meer is, weet geen enkel mens zich meer een houding te geven. Chaos heerst en kan enkel onderdrukt worden door een nieuwe troonopvolger te benoemen. Maar wie is de uitverkorene?

Yuki’s Revenge is een lofzang op, én een manifest tegen schoonheid. Door bekende rolpatronen van de vrouw tegen elkaar uit te spelen vragen de makers zich af: hoe tonen we De Vrouw op een alomvattende manier? Hoe is ze kwetsbaar zonder aanstootgevend te zijn? Hoe kan ze stoer zijn zonder mannelijk genoemd te worden? Hoe is ze feminist zonder tot slachtoffer gereduceerd te worden?

Yuki’s Revenge wordt muzikaal gedreven door sensatiebeluste funkmuziek en filmische composities.

  • Productie Orkater/De Nieuwkomers: Johnny Come Lately
  • Van en met Ada Ozdogan, Emma Josten, Momo Samwel, Romy Vreden
  • Campagnebeeld Anne Clair de Breij

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voor­stel­ling! Kies bij het afrekenen van de voor­stel­ling de optie Onder 30’ voor het gere­du­ceerde tarief.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.