Creative Access Lab

Theater

Workshop Multi­sen­sory door Concrete Youth

Nederlandse Gebarentolk en speaksee* aanwezig

Concrete Youth neemt ons mee in de wereld van multi-zintuigelijk theater voor publiek met ernstige en meervoudige leerproblemen. De workshops gaan in op de basisprincipes van Makaton, zintuiglijke betrokkenheid, het ondersteunen van publiek met een ernstige en meervoudigebeperkingen, communicatie met het publiek, het creëren van een veilige en toegankelijke omgeving, een productie maken die medisch bewust is van publiek met een ernstige en meervoudige leerstoornis, en al het andere dat nodig is om een productie te maken voor publiek met ernstige en meervoudige leerstoornissen.

* Speaksee (gepatenteerd) is het eerste microfoonsysteem dat groepsgesprekken nauwkeurig kan transcriberen op tablet of mobiel.

Interessant voor

Professionals in de cultuursector, studenten/opleidingen, mensen met een zintuigelijke beperking, meervoudige beperking of verstandelijke beperking.

  • Productie New Pack Inclusion Creators, Toneelschuur Producties, Schuur Haarlem
  • Workshop Concrete Youth
  • Voertaal Engels
  • Duur 09:30 tot 17:00
  • Kosten €23,50 (normaal) & €18,50 (studenten)
  • Concrete youth
  • CONCRETE 1 550x490

Concrete Youth maakt multi­sen­so­risch theater, gericht op mensen met meervoudige handicaps. Dit resulteert in inclusieve, speciaal gebouwde producties, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van publiek met meervoudige handicaps en leer­stoor­nissen, vaak bekend als zintuig­lijke mensen.

Multisensorisch/​inclusief theater is geen uitgekleed, kaal theater, maar een volledig meeslepende productie die ontworpen is om publiek te verrijken door middel van zintuiglijk spel. Multi­sen­so­risch theater is volledig interactief. Hun werk bevat verschil­lende zintuig­lijke elementen die verkend kunnen worden, zoals: smaak, geluid, aanraking, geur of dingen die te zien zijn. Publiek krijgt veelal ruim de tijd om elk zintuiglijk element te verkennen.

Creative Access Lab

13 mei t/m 5 juni 2024

Creative Access Lab

Toekomstig artistiek leiders van Nederland gaan aan de slag om hun werk radicaal toegan­ke­lijk te maken

Aanmelden voor dit programma

Het Creative Access Lab bestaat uit een profes­si­o­nals en een openbaar programma. Om je aan te melden voor het profes­si­o­nals programma vragen we je een formulier in te vullen. Dit helpt ons in het zorgvuldig voor­be­reiden van de programma’s en voor jouw komst.

Voor wie? Het profes­si­o­nals programma is bedoeld voor mensen met een beperking en mensen die binnen hun werkveld aan de slag willen met het thema toegan­ke­lijk­heid in de breedste zin van het woord.

Hulp bij invullen Voor mensen die assistentie nodig hebben staan wij klaar. Laat het ons weten en dan helpen we je graag verder. 

Contact

E‑mail: welkom@​schuur.​nl

Telefoon: 023 – 51 73 900 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Whatsapp: 06 — 42 19 08 46 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Meer algemene informatie over toegan­ke­lijk­heid in de Schuur is hier te vinden.

Tickets

Di 21 mei

09:30
Studio's, Toneelschuur Producties Haarlem