do 16 mei 2024

Creative Access Lab

Theater

Workshop Creative Access

Inclusiepionier Garry Robson (UK) geeft een introductie op Creative Access en gaat vervolgens aan de slag met de makers.

Nederlandse Gebarentolk, schrijftolk en Speaksee* aanwezig

Hellingbanen, audiodescriptie, gebarentolken en relaxed performances zijn enkele voorbeelden van 'aanpassingen' die iedereen toegang geven tot onze theaters en voorstellingsruimten. Maar hoe kunnen deze hulpmiddelen worden ingezet om creativiteit te bevorderen en de verbeelding de vrije loop te laten?

We volgen Garry Robson, theatermaker en inclusiepionier uit het Verenigd Koninkrijk, en ontdekken hoe de basisprincipes van toegankelijkheid kunnen worden geïntegreerd in het creatieve proces om theater te ontwikkelen dat tot nadenken stemt.

De dag begint met een introductie van de basisgereedschappen rond Creative Access en hoe hij deze heeft toegepast in een diverse reeks voorstellingen, van rockmusicals tot teksttheater. Vervolgens gaan de deelnemers samen aan de slag met de toegangsmiddelen om hun eigen fantasierijke verhaal te creëren.

Interessant voor

Professionals in de cultuursector en publiek geïnteresseerd in het integreren van toegankelijkheid in het artistieke maakproces.

* Speaksee (gepatenteerd) is het eerste microfoonsysteem dat groepsgesprekken nauwkeurig kan transcriberen op tablet of mobiel.

  • Productie New Pack Inclusion Creators, Toneelschuur Producties, Schuur Haarlem
  • Workshop Garry Robson
  • Voertaal Engels
  • Duur 09:30 tot 17:00
  • Kosten €23,50 (normaal) & €18,50 (studenten)
Garry 0010 Low Res

Garry Robson is een gehan­di­capte schrijver/​acteur/​regisseur/​producent die meer dan 40 profes­si­o­nele producties heeft gere­gis­seerd en gepro­du­ceerd, zowel in Groot-Brittannië als in Italië, Rusland en Hongkong. Hij ontving verschil­lende prijzen, waaronder een Manchester Evening News Theatre Award en een Herald Angel. Als acteur heeft hij op grote podia in heel Groot-Brittannië opgetreden in een verschei­den­heid aan nieuwe toneel­stukken, musicals en klassiekers.

Hij heeft gewerkt als toneel­ad­vi­seur voor zowel de Arts Council of England als Creative Scotland en als consultant voor verschil­lende bedrijven en orga­ni­sa­ties op het gebied van doven- en gehan­di­cap­ten­kunst en creatieve toegang. Hij is artistiek directeur geweest van Fittings MMA, BoP en Dadafest, waar hij artistiek directeur was van hun eerste twee inter­na­ti­o­nale festivals en de grote tentoon­stel­ling Niet Normaal op DaDaFest en als onderdeel van de viering van de Paralympics 2012 op The Southbank. 

Creative Access Lab

13 mei t/m 5 juni 2024

Creative Access Lab

Toekomstig artistiek leiders van Nederland gaan aan de slag om hun werk radicaal toegan­ke­lijk te maken

Aanmelden voor dit programma

Het Creative Access Lab bestaat uit een profes­si­o­nals en een openbaar programma. Om je aan te melden voor het profes­si­o­nals programma vragen we je een formulier in te vullen. Dit helpt ons in het zorgvuldig voor­be­reiden van de programma’s en voor jouw komst.

Voor wie? Het profes­si­o­nals programma is bedoeld voor mensen met een beperking en mensen die binnen hun werkveld aan de slag willen met het thema toegan­ke­lijk­heid in de breedste zin van het woord.

Hulp bij invullen Voor mensen die assistentie nodig hebben staan wij klaar. Laat het ons weten en dan helpen we je graag verder.

Contact

E‑mail: welkom@​schuur.​nl

Telefoon: 023 – 51 73 900 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Whatsapp: 06 — 42 19 08 46 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 – 17.00)

Meer algemene informatie over toegan­ke­lijk­heid in de Schuur is hier te vinden.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.