wo 5 februari 2025

Interdisciplinair – Manu van Kersbergen

De Heront­dek­king van de Hemel

Is het een concert? Is het een voorstelling? Nee, of nou ja, misschien wel allebei! Het is hoe dan ook spoken word artiest Manu van Kersbergen die samen met muziekcollectief .multibeat een intensieve crossover heeft ontwikkeld tussen woordkunst en compositie. De Herontdekking van de Hemel is de ultieme spoken word beleving.

Over voorstelling De herontdekking van de Hemel

“In den beginne was het woord.” Spoken word artiest Manu van Kersbergen nam deze zinsnede uit de bijbel vrij letterlijk als vertrekpunt voor de voorstelling De Herontdekking van de hemel. Taal is immers het archief van onze collectieve verbeelding. Maar ook het instrument waarmee we de werkelijkheid bespelen.

“In den beginne was het woord. En het woord schiep God.” In de voorstelling herontdekt Manu niet alleen zichzelf als artiest, maar ook zijn gereedschap: taal. Taal neemt namelijk een sleutelpositie in bij de schepping van onze wereld. En daarom is het goed om eens de spotlight te zetten op datgene dat ons als mensen verbindt, maar ook vaak uit elkaar drijft.

Meer theater

Theaterprogramma

Meer theater

Benieuwd welke thea­ter­voor­stel­lingen nog meer in de Schuur te zien zijn?

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 5 feb

20:30