do 6 oktober 2022

Theater – Theater Artemis

Wat als dit alles is?

In de ijskast, tussen een pak vissticks en een halve pot mayonaise, liggen drie verdwaalde vogels, een alpenhoorn, decors voor acht verschillende voorstellingen, enkele aria’s en een handjevol teksten. Een doek met de tekst ‘Wat als dit alles is?’ wacht bibberend in de groentela.

Dit moet wel een voorstelling van Theater Artemis zijn, dat de laatste jaren uitblinkt in absurde, ontregelende, maar vooral superleuke meesterwerkjes voor jong én oud. Voorstellingen waarin niets is wat het lijkt. Of iets niet is wat het lijkt.

Elias De Bruyne, speelde als acteur mee in meerdere Artemis voorstellingen. Nu maakt hij onder begeleiding van Jetse Batelaan dit duet voor hemzelf en een oneindige koelkast en blijkt hij uit hetzelfde absurdistische hout gesneden te zijn als zijn leermeester.

Backstage

Deze voorstelling is onderdeel van Backstage. Bij een Backstage-voorstelling gaan onze Schuurjongeren tijdens een nagesprek, door hun zelf georganiseerd, in gesprek met de makers en/of acteurs van de voorstelling.

 • Concept Elias De Bruyne
 • Begeleiding Jetse Batelaan
 • Decorontwerp, kostuums Elias De Bruyne
 • Techniek, lichtontwerp Marq Claessens, Marieke Smits
 • Scènefotografie Henk Claassen
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 4
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 5
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 7
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 8
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 9
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 1
 • Theater Artemis Wat als dit alles is Henk Claassen 3
 • “Een sterk concept, dat uitnodigt tot absurdisme en onbelemmerd associeren.”

  Theaterkrant

genomineerd voor de VSCD Mime/​performance prijs

Elias de Bruyne was dit jaar een van de gast thea­ter­ma­kers bij Oerol Atelier. Hij maakte daar De voor­stel­ling met misschien wel de langste opkomst ooit. Deze is als extra voor­stel­ling nog genomineerd voor de VSCD Mime/​Performance Prijs.

Uit het juryrapport: In De voor­stel­ling met misschien wel de langste opkomst ooit van Elias De Bruyne die hij onder de vleugels van Artemis, Over het IJ, Oerol en Plan B wordt de titel helemaal ingelost. Op Oerol vond deze loca­tie­voor­stel­ling plaats in een duin­land­schap. In plaats van een monumentale opkomst wordt al snel duidelijk dat we naar iets heel anders zitten te kijken: Het landschap van de Terschel­lingse duinen. Door de thea­ter­con­ven­ties naar zijn hand te zetten stuurde De Bruyne onze blik verwach­tingsvol dat landschap in, dat in al zijn eenzaamheid een hele nieuwe poëtische betekenis krijgt. En dat met slechts de belofte om op te komen.”

Genomineerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs

EXTRA

Genomineerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs

Elias de Bruyne was dit jaar een van de gast thea­ter­ma­kers bij Oerol Atelier. Hij maakte daar De voor­stel­ling met misschien wel de langste opkomst ooit. Deze is als extra voor­stel­ling nog genomineerd voor de VSCD Mime/​Performance Prijs. Uit het juryrapport: In De voor­stel­ling met misschien wel de langste opkomst ooit van Elias De Bruyne die hij onder de vleugels van Artemis, Over het IJ, Oerol en Plan B wordt de titel helemaal ingelost. Op Oerol vond deze loca­tie­voor­stel­ling plaats in een duin­land­schap. In plaats van een monumentale opkomst wordt al snel duidelijk dat we naar iets heel anders zitten te kijken: Het landschap van de Terschel­lingse duinen. Door de thea­ter­con­ven­ties naar zijn hand te zetten stuurde De Bruyne onze blik verwach­tingsvol dat landschap in, dat in al zijn eenzaamheid een hele nieuwe poëtische betekenis krijgt. En dat met slechts de belofte om op te komen.”

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.