do 22 februari 2024

Theater – Golden Palace

Verzoek­nummer

Een vrouw komt thuis van haar werk, ze kijkt naar het nieuws en ze luistert naar ‘Wunschkonzert’, een radioprogramma waarin luisteraars speciaal voor iemand een verzoeknummer aanvragen. Wat een gewone avond lijkt, neemt een onverwachte wending. In 1973 schrijft Franz Xaver Kroetz een bijzonder gelijknamig theaterstuk waarin niet wordt gesproken. Precies vijftig jaar later ensceneert Jessie L’Herminez een splinternieuwe versie, gespeeld door de gezusters Lisa en Marie Groothof.

Over de theatervoorstelling Verzoeknummer

Jessie, Lisa en Marie delen een grote voorliefde voor slapstick en fysieke uitvergroting. Verzoeknummer is dan ook een virtuoze, beeldende en absurd-hilarische theatervoorstelling over de avondrituelen van een vrouw in 1973 en een vrouw in 2023. Waar de één zich verliest in het weven van een wandtapijt, duikt de ander in een zelfhulppodcast over ‘creatief alleen zijn’. Met humor en mededogen wordt het verhaal verteld van een vrouwenleven in twee verschillende tijdperken - een ode aan alle eenzame vrouwen die ondanks alles blijven glimlachen.

  • Spel Lisa Groothof, Marie Groothof
  • Regie Jessie L’Herminez
  • Coaching Ingrid Kuijpers
  • Website Golden Palace
  • Duur 75 minuten
Twee vrouwen die in de spiegel een selfie maken

Over de makers

Golden Palace maakt al meer dan 20 jaar magisch-fysiek theater over de absurde tragiek van het leven en volgens de Volkskrant doet het gezelschap dat vlijmscherp, humo­ris­tisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”. Dit seizoen maakt Jessie L’Herminez een voor­stel­ling bij Golden Palace als gast­re­gis­seur. Jessie is een geta­len­teerde thea­ter­maker die in 2019 afstudeerde aan de Regie Opleiding van de ATD te Amsterdam. Sindsdien heeft zij naam gemaakt met voor­stel­lingen in een komisch-groteske fysieke speelstijl. 

Verzoek­nummer zal worden gespeeld door Lisa en Marie Groothof. Lisa en Marie (dochters van actrice Leny Breederveld en acteur René Groothof) studeerden beiden aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam. Marie richtte met haar afstu­deer­klas Mime­ge­zel­schap Schwalbe op en werkte daarnaast o.a. met Moniek Merkx, Noël Fischer, Jetse Batelaan, Jakop Ahlbom en Boogaerdt/​van der Schoot. Lisa was onder meer te zien bij Golden Palace, Maas, haar eigen gezelschap De Leed­be­wa­kers en speelt in de actiefilm-theaterhit Knock-Out van Jakop Ahlbom Company.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Do 22 feb

20:00