wo 5 juni 2024

Theater – Thomas, Sacha en Jos

Twee oude vrouwtjes

Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met de voorstelling: Twee oude vrouwtjes. Een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is.

Over theatervoorstelling Twee oude vrouwtjes

Twee oude vrouwtjes is een mozaïek van losse liefdestaferelen uit het dagelijkse leven van verschillende oude vrouwen. De koppels kunnen niet zonder elkaar, maar met elkaar is het zo nu en dan ook niet alles. Ze houden zoveel van elkaar dat ze er bijna ongelukkig van worden. De twee vrouwtjes beminnen en bevechten elkaar, ze hemelen elkaar op en verachten elkaar. Hoe het ze vergaat is in elke scene, vol verlangen en weemoed, humor en tragiek, steeds verrassend anders.

 • Spel/makers Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy
 • Tekst Toon Tellegen
 • Tekstbewerking Jos Nargy
 • Eindregie Ramses Graus
 • Vormgeving Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk
 • Muziek Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller
 • Dramaturgie Ninke Overbeek
 • Productionele ondersteuning en zakelijke leiding ‘n More (Lise van den Hout, Ellen van Bunnik)
 • Een acteur met een bos bloemen in zijn handen lachend naar een andere acteur
 • Twee oude vrouwtjes zittend naast elkaar
 • Drie vrolijke en lachende acteurs die met elkaar aan het praten zijn
 • Een oude vrouw met een man in de hand en een oude vrouw die boos lijkt
 • Twee oude vrouwtjes in een omhelzing
 • “Wat is het heerlijk om te zien hoeveel we allemaal – jong of oud, m/v/x – lijken op die sputterende, pruttelende en lieve dametjes, die ook maar hun best doen”

  De Volkskrant
 • “Een adembenemend liefdesverhaal in een verzameling losse scènes”

  Theaterkrant

Over Thomas, Sacha en Jos

Thomas, Sacha en Jos is het collectief van Thomas Ouwerkerk (1988), Sacha Muller (1983) en Jos Nargy (1988), die alle drie studeerden aan de acteurs­op­lei­ding van de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Het collectief begon als een gele­gen­heids­trio bij Theater aan het Spui in Den Haag en hebben sindsdien de voor­stel­lingen Een vorig leven, Herin­ne­ringen aan mijn broer, De trein naar Pavlovsk en Mijn Vader gemaakt. Naast de voor­stel­lingen die zij uitbrengen met Thomas, Sacha en Jos, zijn zij regelmatig als acteur of maker te zien bij andere gezel­schappen of brengen zij eigen werk uit. Zo speelt Van Ouwerkerk o.a. in de voor­stel­ling Horror van Jakop Ahlbom en is hij acteur bij het inter­na­ti­o­nale gezelschap Familie Flöz. Muller speelde o.a. bij MaasTD, Ulrike Quade Company en maakt en speelt dit seizoen bij Het Filiaal thea­ter­ma­kers de voor­stel­ling Het lammetje dat een varken is en andere boerderij verhalen’. Nargy is o.a. bekend van De Poezieboys, dat hij oprichtte met Joep Hendrikx en met wie hij o.a. Yy, en VINKENOOG maakte. Ook organiseert hij maandelijks theatrale poëzie­avonden in Zaal3 van het Nationale Theater onder de titel Poeziebar’. In november 2018 nam Nargy in het Haagse Theater a/​h Spui de Piket Kunstprijs, een prijs voor profes­si­o­nele, jonge, veel­be­lo­vende kunstenaars in ontvangst.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Wo 5 jun

20:00