vr 22 oktober 2021

Jeugdtheater – HNT Jong

Tori6+

Tori is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim. Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi.

Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt, valt de hele wereld stil om te komen luisteren.

Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op pad om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?

Het werk van beeldend kunstenaar Brian Elstak was te zien in het Stedelijk Museum, siert op albumcovers en hij werkte mee aan videoclips van internationaal bekende hiphopartiesten. Elstak won in 2018 de Zilveren Penseel voor Tori. Schrijver Maarten van Hinte en regisseur Marjorie Boston van RIGHTABOUTNOW INC. maken van Elstak’s Tori een spannende voorstelling waarin theater samenkomt met animatie en met live DJ beats.

  • Tori HN Tjong Bowie Verschuuren
  • Tori HN Tjong Bowie Verschuuren 6
  • Tori HN Tjong Bowie Verschuuren 5
  • Tori HN Tjong Bowie Verschuuren 4
  • Tori HN Tjong Bowie Verschuuren 3
  • Tori HN Tjong Bowie Verschuuren 2

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.