Theater – Theater Rotterdam & Well Made Productions

The Story of Travis

Theater Rotterdam en Well Made Productions bundelen hun krachten voor het brengen van groot gemonteerde bi-culturele verhalen. Het creatieve team bestaat uit vijf zwarte vrouwen; een unicum in het Nederlandse theaterlandschap.

Deze voorstelling is in de Stadsschouwburg Haarlem te zien en is onderdeel van Dubbelspel

De nieuwe toneeltekst ‘The Story of Travis’ is geïnspireerd door de Broadway-klassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry. Het is een stuk over het belang van dromen, het laten gelden van je stem en het vinden van een thuis. In poëtische monologen, herkenbare situaties en spirituele dialogen wordt de last van de black American dream onder de loep gelegd: hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden?

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat hij nog een keer terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven en bereidt hij zich voor op het hiernamaals.

Lorraine Hansberry (1930-1965) was de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke auteur van wie een toneelstuk werd opgevoerd op Broadway.

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.