1920 november 2021

Theater – Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

The Story of Nina Simone

Singer-songwriter Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een ode aan de legendarische artiest Nina Simone.

An artist’s duty is to reflect the times he lives in - Nina Simone

“To be young, gifted and black” zong Nina Simone in 1969. De droom van Nina Simone om de eerste zwarte klassiek pianist te worden is nooit uitgekomen. In plaats daarvan werd ze een internationaal gevierd zangeres. Met haar indrukkende leven en carrière herschreef Nina Simone wat het betekende om een zwarte vrouw te zijn in de muziekindustrie. Ze verweefde haar klassieke virtuositeit op geniale wijze in haar nummers maar kampte later ook met psychische klachten.

Sabrina Starke x Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Nina Simone is een grote inspiratiebron voor singer-songwriter Sabrina Starke die meerdere Edisons won met haar muziek. Samen met het 17-koppig Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoekt ze in The Story of Nina Simone de rafelranden op in het maatschappelijke en zeer persoonlijke oeuvre van Nina Simone. The Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers toeren ze over de hele wereld met grote (inter)nationale solisten.


To be young, gifted and black

verdieping

To be young, gifted and black

Rondom deze voor­stel­ling maakte De Balie twee programma’s met sprekers en artiesten haar kunste­naar­schap, activisme en invloed tot leven. Hoe inspireert Simone’s geniale psyche onze nieuwe generatie muzikanten?

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.