1314 maart 2024

Theater – Theater RAST | Ada Ozdogan

The Returned

Na het succes van de Tarantino-achtige western Grace, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023, stort theatermaker Ada Ozdogan zich op complottheorieën. The Returned is een spannend sciencefictionverhaal over vriendschap en waarheid, maar bovenal een ode aan de twijfel.

Over theatervoorstelling The Returned

Het stuk vertelt over Masha, die als kind een paar dagen spoorloos verdween, samen met een groepje vrienden. Werden ze ontvoerd door aliens? Psychologen, ouders en overheden tuimelden over elkaar heen met mogelijke verklaringen voor de verdwijning. Er ontstond een enorme mediahype en het land was verdeeld in believers en non-believers. Dertig jaar later is het voor Masha tijd om de waarheid onder ogen te komen en neemt zij het initiatief voor een reünie. The Returned is een viering van het sci-fi genre en wederom een eerbetoon van Ozdogan aan de makers die haar gevormd hebben.

  • Concept, Tekst, Regie Ada Ozdogan
  • Dramaturgie Nathan Vecht
  • Spel Imke Smit, Romy Vrede, Sophie Höppener
  • Een vrouw poseert in het groene licht
  • Een vrouw poseert voor een groen witte achtergrond
Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 13 mrt

20:30

Do 14 mrt

20:30