Dansvoorstelling The End – part 2 | Schuur

1516 december 2023

Dans – Arno Schuitemaker

The End – part 2

Arno Schuitemaker maakt voorstellingen die je moet ervaren. Hyperfysiek en betoverend, zijn werk wordt geprezen om de inventieve vormen die hij creëert om uitdrukking en diepgang te geven aan thema’s waar het intieme en universele elkaar ontmoeten. In een tijd waarin de spanning tussen verandering en behoud meer voelbaar is dan ooit, richt hij zich met The End - part 2 op de toekomst.

Over dansvoorstelling The End – part 2

Schuitemaker: “De kracht van transformatie heeft voor mij altijd in het lichaam gezeten. Door de onontkoombaarheid van wat er nu om ons heen gebeurt, voel ik dat ik als maker een antwoord moet geven, een meervoudig antwoord dat over mogelijkheid gaat. Want als de geschiedenis iets is wat in zekere zin geconstrueerd is, iets wat je kan vormen, waarom dan ook niet de toekomst?" Aan de sterke versmelting van beweging, muziek, licht en scenografie – zijn handtekening – voegt Arno Schuitemaker video toe. Met een mix van live én vooraf opgenomen videobeelden wordt gespeeld met wat er was, wat er is maar ook met wat nog gaat komen. Is de toekomst een doembeeld? Of gloort er iets nieuws aan de horizon? De indrukwekkende wereld die hij in The End - part 2 creëert is urgent en een meeslepende duik in het onbekende: een voorstelling vol potentie.

  • Creatie Arno Schuitemaker
  • Performers Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin, Angelo Petracca
  • Lichtontwerp Jean Kalman
  • Video Gilbert Nouno
  • Muziek Aart Strootman
  • Scenografie Jean Kalman, Arno Schuitemaker

Over podi­um­kun­ste­naar Arno Schuitemaker 

Arno Schui­te­maker is een van de intri­ge­rende podi­um­kun­ste­naars van het moment. Noem het dans, performance of een totaal­er­va­ring, het is van wereld­klasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toon­aan­ge­vende podia en festivals in meer dan 25 landen. Zijn vorige voor­stel­ling 30 appearances out of darkness belandde in de top 5 van beste dans­voor­stel­lingen van het seizoen in de Volkskrant en de voor­stel­ling werd in het blad Scenes bestempeld tot Mustsee van het jaar”. Voor The Way You Sound Tonight ontving hij de Zwaan, de belang­rijkste dansprijs van Nederland, voor meest indruk­wek­kende dansproductie.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Vr 15 dec

20:30

Za 16 dec

20:30