1516 december 2023

Dans – Arno Schuitemaker

The End – part 2

Arno Schuitemaker maakt voorstellingen die je moet ervaren.Met zijn nieuwste werk The End - part 2 creëert hij een even indrukwekkende als intieme kijk op ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen, en de ander in onszelf. Met een spannende mix van beweging, muziek, licht, stem én live en opgenomen video speelt de voorstelling met heden en verleden, en vervaagt verschillen tussen zien en gezien worden.

Over dansvoorstelling The End – part 2

Arno Schuitemaker: “Ik denk dat veel van waar we op dit moment mee te maken hebben en op zoek naar zijn, doorbroken kan worden door het opnieuw in balans brengen van onze relaties. Als ons vermogen om onszelf in de ander te herkennen intimiteit kan creëren, kan dat dan een aanjager voor verandering zijn? Zelfs als dat betekent dat we ons eerst moeten vrijmaken van de geesten die ons achtervolgen en het heden vertekenen, om vervolgens een nieuw hoofdstuk te beginnen.”

Aan de sterke versmelting van beweging, muziek, licht en scenografie – zijn handtekening – voegt Arno Schuitemaker video toe. Met een mix van live én vooraf opgenomen videobeelden wordt gespeeld met wat er was, wat er is maar ook met wat nog gaat komen. Is de toekomst een doembeeld? Of gloort er iets nieuws aan de horizon? De indrukwekkende wereld die hij in The End - part 2 creëert is urgent en een meeslepende duik in het onbekende: een voorstelling vol potentie.

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen.


Inleiding op za 16 dec

Op 16 december vindt er een inleidingsgesprek met het publiek plaats over de rijke inspiratie achter The End - part 2, die een handvat geeft hoe je de voorstelling optimaal kunt ervaren.

 • Creatie Arno Schuitemaker
 • Performers Mark Christoph Klee, Ivan Ugrin, Angelo Petracca
 • Lichtontwerp Jean Kalman
 • Video Gilbert Nouno
 • Muziek Aart Strootman
 • Scenografie Jean Kalman, Arno Schuitemaker
 • Drie dansers in onderbroek
 • Dansers zittend met beperkte belichting
 • Drie dansers in ondergoed op de vloet zittend
 • Danser i n roze tantop
 • Danser in roze thankstop

Over podi­um­kun­ste­naar Arno Schuitemaker 

Arno Schui­te­maker is een van de intri­ge­rende podi­um­kun­ste­naars van het moment. Noem het dans, performance of een totaal­er­va­ring, het is van wereld­klasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toon­aan­ge­vende podia en festivals in meer dan 25 landen. Zijn vorige voor­stel­ling 30 appearances out of darkness belandde in de top 5 van beste dans­voor­stel­lingen van het seizoen in de Volkskrant en de voor­stel­ling werd in het blad Scenes bestempeld tot Mustsee van het jaar”. Voor The Way You Sound Tonight ontving hij de Zwaan, de belang­rijkste dansprijs van Nederland, voor meest indruk­wek­kende dansproductie.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

We Are Public

De voor­stel­ling van vrijdag 15 december is gratis toegan­ke­lijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.