za 25 maart 2023

Solo Dagen

Comedy – Collin Edson / RIGHTABOUTNOW INC.

Tata Stimá

In de voorstelling Tata Stimá gaat theatermaker en cabaretier Collin Edson om met het thema identiteit en verlies. Wanneer Collins’ vader overlijdt, besluit hij voor hem een voorstelling te maken en aan hem op te dragen. Hij noemt het stuk Tata Stimá wat ‘geliefde vader’ betekent in het Papiamentu.

Tata Stimá is een viering van het leven, maar ook een ode aan zijn vader. ‘Het leven’ staat in het middelpunt, en het aanwezig zijn in het hier en nu. Wie zijn wij, wie ben ik, wat laat je achter en wat laten wij achter?

Collin Edson laat je zijn gevoelige kant zien. Hij vertelt ook zijn persoonlijke coming-out verhaal. Hij verkent zijn identiteit als zwarte LHBTQ+ man in Nederland.

Met dit programma behaalde hij de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2022 en won hij de AKF Shaffy Cheque, de aanmoedigingsprijs voor aanstormend cabarettalent, zie hier.

  • Tekst en spel Collin Edson
  • Regiebegeleiding Maarten van Hinte, RIGHTABOUTNOW INC.
  • Foto Anne van Zandwijk

Collin Edson is een veelzijdig, dynamisch en multi­dis­ci­pli­nair cabaretier/​theatermaker. Binnen zijn werk gaat hij op zoek naar het snijvlak van de maat­schap­pe­lijke en fictieve creatieve wereld. Met zijn directe spel gaat hij in gesprek met het publiek en laat hen nadenken over maat­schap­pe­lijk relevante aspecten. Het overbrengen van gevoel en zijn visie staan hierin centraal. Collin is artist-in-residence bij RIGHTABOUTNOW INC.

Solo Dagen: Ga op avontuur met een dag passe-partout

Tijdens de Solo Dagen ga je op avontuur door de Schuur. Hoeveel tussenstops je maakt, bepaal je zelf. Je koopt een dag passe-partout voor € 30 (Vrienden € 28 | jonger dan 30 jaar € 11) en je laat je verrassen door meerdere solo’s. Het programma is zo samen­ge­steld, dat je er per avond wel drie kunt zien. Er zijn geen losse kaartjes te koop voor de program­ma­on­der­delen. Bekijk hier het complete programma van de Solo Dagen

Genieten hoeft niet op de lege maag: Bestel voor € 20 de Solo Daghap, incl. 1 drankje. (optie wordt geboden tijdens het bestelproces)

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.