STARRING #24 Bugatti boven water | Schuur

2123 april 2022

Theater

STARRING #24 Bugatti boven water14+

Starring# 24: Bugatti boven water is gebaseerd op het boek Bugatti boven water van de Duitse schrijfster Dea Loher gaat een groep jongeren deze misdaad en berging reconstrueren.

Wat is er met deze jongen gebeurd, en vooral: waarom? In een sobere en driedelige voorstelling proberen jongeren zinloos geweld te ontleden en antwoord te krijgen op de vraag: zijn wij hier ook toe in staat?

Muziek schalt door de drukke straatjes van het normaal zo nette en aangeharkte stadje Locarno in het rustige Zwitserland. Verkleedde jongeren op zoek naar muziek, drank en plezier zwalken dronken over pleinen en langs meren. In drukke carnavalskroegen wordt liefde gevonden en verloren, vriendschappen worden gesloten en er wordt vooral uitvoerig gedanst. Het is 2008 en tussen al deze levensvreugde wordt er ergens in een klein zijstraatje een tweeëntwintigjarige jongen zo ernstig mishandeld door drie jongens dat hij kort daarna overlijdt. Deze moord wekt zo veel verontwaardiging en woede dat een groep duikers besluit een daad te stellen: het bergen van een legendarisch autowrak, dat sinds 72 jaar op de bodem van het meer ligt en waarvan wordt vermoed dat het een Bugatti is.

  • regie Koen Verheijden
  • met tekst van Dea Loher
  • regie-assistent Liselotte Zwart
  • MG 1884
  • Dorian Gray 179
  • MG 4536
  • CES4723

Audities

Voor deze voor­stel­ling wordt gezocht naar spelers van 14 t/​m 21 jaar uit Haarlem en omstreken. Jonge mensen die zich niet alleen aange­sproken voelen door het onderwerp, maar met name zin hebben om te spelen en het daarnaast ook leuk vinden om zelf mee te denken over het inrichten en vormgeven van de voor­stel­ling. Durf jij je uit te spreken op een podium? Vind jij het naast toneel­spelen ook leuk om te zingen, dansen, schrijven, impro­vi­seren, ontwerpen, kostumeren, decoreren of maak je graag muziek?

Meld je dan aan! Stuur voor 12 januari een e‑mail naar starring@​toneelschuur.​nl met een korte motivatie, je talenten en de volgende gegevens:

- Naam

- Leeftijd

- Adres

- Tele­foon­nummer

- E‑mailadres

Ben je jonger dan 18 jaar? Stuur dan ook de contact­ge­ge­vens van je ouders mee.

De audities vinden plaats op 16 januari 2022. De repetities starten vanaf 23 januari 2022 op woensdag avond en zondag overdag.

De speeldata is op 21, 22, 23 en 26 april 2022.

Over regisseur Koen Verheijden

Over regisseur Koen Verheijden

Koen Verheijden (Breda, 1994) studeerde in 2020 af aan de Toneel­aca­demie van Maastricht. Vanuit onderzoek maakt hij recon­struc­ties van politieke of historische gebeur­te­nissen, je zou zijn voor­stel­lingen documentair kunnen noemen. Zijn werk is onder­ge­dom­peld in melancholie en gaan over personen die aan de zijlijn van die gebeur­te­nissen hebben gestaan.

Speeldata

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.

Meer zoals dit