12 februari 2024

Theater – Theater Oostpool

Showmeister

Het succesvolle regie- en schrijfduo Hulst & Tarenskeen trakteert Haarlem opnieuw op een tragische komedie voor millennials. Showmeister vertelt het verhaal van de wereldberoemde voetbalcoach en de artistiek leider van het theater. Twee tegenpolen die gedwongen door de tijd die er nog is op zoek gaan naar dat wat hen verbindt...

Over theatervoorstelling Showmeister

Als de succesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen die drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard. Hij besluit de voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan het ultieme afscheidscadeau voor alle fans: een theatervoorstelling over zijn eigen leven.

En met de wereldberoemde Mario op het podium heb je gegarandeerd een hit te pakken en een volle zaal. Dat weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show wil opvoeren. Maar Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas is de afdeling marketing het daar niet mee eens...

Showmeister is een komedie over sterven. Een ontroerende theatervoorstelling over twee tegenpolen die in het heetst van de strijd op zoek gaan naar iets wat hen mogelijk toch verbindt.

  • Concept, Regie Jan Hulst, Kasper Tarenskeen
  • Tekst Kasper Tarenskeen
  • Spel Jim Bakkum, Thomas Höppener e.a.
  • Scenografie Jan Hulst
  • Kostuumontwerp Patricia Lim
  • Website Theater Oostpool
Twee mannen die dansen door de lucht

Tragi­ko­mi­sche Millennial-hits

Regisseur Jan Hulst (1987) en schrijver Kasper Tarenskeen (1988) vormen een eigenzinnig makersduo. Met over­tui­gende en maat­schap­pe­lijk urgente thea­ter­voor­stel­lingen laten ze generatie Y aan het woord. Hun werk kenmerkt zich door een volstrekt eigen taal die het beste omschreven kan worden als modern, ironisch en poëtisch. 

Hulst & Tarenskeen maakten bij Oostpool o.a. de tragi­ko­mi­sche Millennial-hit Baby Crazy (2021), de apoca­lyp­ti­sche sci-fi voor­stel­ling Komt Goed… (2022) en stonden afgelopen seizoen nog met de thriller Detective Moncler in de Schuur.

Bekijk ons gehele theaterprogramma

theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan? Bekijk ons hele thea­ter­pro­gramma hier!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Do 1 feb

20:30

Vr 2 feb

20:30