wo 27 december 2023

Kerstvakantie

Jeugdtheater – Maas theater en dans

Oei Oei!3+

Oei Oei! is een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart baby's krijgt en de controle verliest. René Geerlings maakt zijn vijfde peuterproductie en presenteert grote thema's als anarchisme en digitalisering op duplo-niveau. Zijn fysieke en taalloze werk wordt internationaal erkend en zijn oeuvre toert nog steeds over de hele wereld.

Over jeugdvoorstelling Oei Oei!

Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Oei Oei! is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Wie leert er nu van wie en wie draagt er hier de broek/rok/broekrok. Een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten. Maar tegelijkertijd niet aan elkaar of zichzelf kunnen toegeven dat ze alle controle hebben verloren.

Na de voorstelling

Na afloop van de voorstelling volgt een kort interactief gedeelte in de zaal. Ontsla je ouders en word je eigen babysitter. Ga samen met de acteurs op zoek naar rust, ritme en regelmaat. En een beetje rumoer.

  • Concept, Regie René Geerlings
  • Spel Henke Tuinstra, Gianni Noten
  • Decor Calle de Hoog
  • Kostuums Judith de Zwart
  • Regie-assistent Esther Schouten
  • Website Maas theater en dans
Een zwangere vrouw staat tussen een groep baby's

Over René Geerlings

In de lijn van Gezocht: Konijn, Aaipet (Zilveren krekel), Pak’M, en BullyBully

(Zilveren krekel) maakt Geerlings zijn vijfde peuter­pro­ductie. Hij neemt graag grote thema’s zoals anarchisme, digi­ta­li­se­ring, aandachts­ver­sla­ving en dictatuur en presenteert deze op duplo-niveau aan de aller­klein­sten en aanhang. De kwaliteit van zijn fysieke en taalloze werk wordt inter­na­ti­o­naal erkend en zijn oeuvre toert nog steeds over de hele wereld.

René Geerlings over de peutervoorstelling

Een 3‑jarige komt niet alleen op de fiets naar het theater, dus is het zaak om ook ouders, broertjes en zusjes aan te spreken. Daarom vind ik het belangrijk dat het werk voor peuters gelaagd is en alle leeftijden bedient. Je komt dan niet weg met een kabouter of een dom verhaaltje. Gek genoeg durf ik bij deze doelgroep politieker te zijn. Via het werken voor de aller­klein­sten zeg ik iets over hoe kinder­achtig volwassenen in sommige situaties kunnen zijn. Alles begint bij het jonge kind en hoe eerder deze ervaart dat de wereld absurd, complex en veelkleurig is, hoe nieuws­gie­riger en speelser het later opgroeit. Ik schotel hen geen sprookjes voor maar biedt ze wel een vette, meeslepende thea­ter­er­va­ring met briljante spelers, een serieus decor en een profes­si­o­nele compositie. Het is een grote verant­woor­de­lijk­heid om zo’n eerste thea­ter­er­va­ring te maken.”

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

jeugdvoorstellingen

Bekijk al onze jeugdvoorstellingen

We hebben dit seizoen weer een groot aanbod aan jeugd­voor­stel­lingen. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Bekijk ons hele programma!

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem? 

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Speeldata

Wo 27 dec

11:00
Afgelast

Wo 27 dec

15:00
Afgelast