2425 maart 2023

Solo Dagen

Dans – Amira Al Rawi

Nadia

Als kind is het je grootste angst om je ouders te verliezen. Op jonge leeftijd is dit de realiteit voor Amira Al Rawi. Met het verliezen van haar ouders, is ze ook haar gevoel van thuis en veiligheid verloren. Nadia is de naam van de moeder die Amira abrupt is kwijtgeraakt.

In de solo Nadia kijkt Amira terug op het verleden in de hoop te verklaren wat dit voor haar toekomst betekent. Bij het maken van de voorstelling heeft zij oude contacten opgezocht, in zoektocht naar antwoorden. Zoals politieagenten en haar zussen die zij meer dan 18 jaar niet gesproken heeft. Het was een jaar van ontdekkingen, maar ook met moeilijke confrontaties. De voorstelling toont de spanning van de zoektocht en de verschillende emoties en fases van rouwverwerking. Het gevecht wat zij voert, maar ook iemand die niet meer wilt vechten en gewoon weer kind wilt zijn. Hoopvol, veilig en vertrouwd.

  • Choreografie & dans Amira al Rawi
  • Regie Leo Spreksel
  • Licht- en geluidsontwerp Peter Lemmens
  • Muziek Stijn van Strien, Joseph Magee, Peter Lemmens
  • Zang Karima el Fillali
  • Decorontwerp Amira al Rawi
  • Decor Jakob Witte
  • Met dank aan Dansschool Wesseling
  • Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten - Urban Projecten
  • Foto's Yu Check Tsjang

Amira al Rawi is een jonge danseres die zich ontwikkeld heeft als een bijzondere maker met de drang om verhalen te vertellen. Haar doel is om te laten zien dat door verschillen heen, mensen hetzelfde zijn. Dit doet zij door verhalen te vertellen waar een ieder zich op zijn eigen manier mee kan iden­ti­fi­ceren. Amira confron­teert, reflecteert en reageert op maat­schap­pe­lijke thema’s. Begonnen in de breakdance scene, heeft Amira zich ontwikkeld in haar eigen authentieke stijl. Deze bestaat uit invloeden van Voguing en Waacking, maar ook House en Hip Hop. In 2017 maakt Amira haar eerste voor­stel­ling met coaching van Shailesh Bahoran; Bouie. Nadia is Amira’s eerste solo­voor­stel­ling waarin zij intensief gecoacht is door Shailesh Bahoran en Leo Spreksel. 

Solo Dagen: Ga op avontuur met een dag passe-partout

Tijdens de Solo Dagen ga je op avontuur door de Schuur. Hoeveel tussenstops je maakt, bepaal je zelf. Je koopt een dag passe-partout voor € 30 (Vrienden € 28 | jonger dan 30 jaar € 11) en je laat je verrassen door meerdere solo’s. Het programma is zo samen­ge­steld, dat je er per avond wel drie kunt zien. Er zijn geen losse kaartjes te koop voor de program­ma­on­der­delen. Bekijk hier het complete programma van de Solo Dagen

Genieten hoeft niet op de lege maag: Bestel voor € 20 de Solo Daghap, incl. 1 drankje. (optie wordt geboden tijdens het bestelproces)

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.