do 16 november 2023

Interdisciplinair – Frascati Producties | Gavin-Viano

Multiversum

Reality is what adults want, but fantasy is what they need. Multiversum – onlosmakelijk verbonden is een muzikale en beeldende voorstelling, over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma. Waar blijft de verbeeldingskracht en de open blik van het innerlijke kind wanneer je als volwassene de gebaande wegen moet bewandelen? Kunnen we kinderspel opnieuw toe-eigenen om onszelf te bevrijden? 

Over theatervoorstelling Multiversum

Vroeger toen ze klein waren, ging alles vanzelf. Zus Liane en broertje Samil spelen, kletsen, stoeien en dromen samen over wie ze worden als ze groot zijn. De kinderen hebben een levendige fantasie en doen vaak de Kleine Zeemeermin na: Liane is altijd prins Eric en Samil moet Ariël zijn. De twee zijn onafscheidelijk. Totdat de zus van Samil, zijn grote broer wordt. Liane wordt Jeff en omarmt daarmee zijn ware identiteit. Helaas gaat vervolgens de vanzelfsprekende verbinding van de kinderen verloren.

Niet alleen Samil heeft moeite met de nieuwe identiteit van grote broer Jeff. De rest van de familie en vrienden keuren het af, doordat hun waarden clashen met de essentie van wie Jeff is. Nadat Jeff zichzelf als jongvolwassene van het leven berooft, blijft Samil achter met vragen, verdriet en twijfels. Ook hij verliest zijn levenslust. Maar dan komt zijn innerlijke kind, genaamd Kleine Samil, in opstand! Kleine Samil gaat op onderzoek uit en vindt het innerlijke kind van zijn overleden broer, genaamd Kleine Jeff.

 • Regie & tekst Gavin-Viano
 • Performance Jasmin Suarez, Flip Zonne Zuijderland
 • Dramaturgie Martine Manten, Maarten van Hinte
 • Choreografie Gavin-Viano & Jasmin Suarez
 • Geluid Danny van der Lugt
 • Videokunst & lichtontwerp Wes Broersen
 • Scenografie Arinth Foekema
 • Productie Frascati Producties
 • Website www.frascatitheater.nl
 • “Ik heb transgender mensen onder mijn beste vrienden en heb van dichtbij gezien door welke shit zij heen moeten, lichamelijk, sociaal én psychisch. Ik wist dat ik daar iets over moest maken.”

  Gavin-Viano in de Volkskrant
 • “Desalniettemin laat Gavin-Viano nogmaals zien waarom hij een van de grooste theatertalenten van het moment is”

  De Theaterkrant
 • “Opnieuw toont Gavin-Viano een grote sensitiviteit voor de grillige wirwar aan emoties die loskomen bij een traumatische gebeurtenis en het helen daarvan.”

  Het Parool
 • “De strakke vormgeving, dromerige achtergrondmuziek en doorlopende choreografie van de hoofdrolspelers, die op een vloeiende manier bewegen alsof ze zich in de ruimte bevinden, maakt Multiversum op het eerste gezicht een intrigerend stuk”

  De Volkskrant

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneel­aca­demie Maastricht. Voor zijn afstu­deer­voor­stel­ling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimu­le­rings­prijs. In 2021 kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. 

In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voor­stel­ling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma’s uit haar jeugd. Multiversum (Onlos­ma­ke­lijk verbonden) is zijn derde voor­stel­ling bij Frascati Producties. In het najaar van 2023 maakt Gavin-Viano zijn eerste voor­stel­ling bij NTJong. 

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Theaterprogramma

Bekijk ons gehele theaterprogramma

Benieuwd geworden welke prachtige voor­stel­lingen er nog meer voor de deur staan?

Tickets

Er zijn (nog) geen voorstellingen gepland.